Презентація "Використання кристалів у техніці."

Про матеріал
Презентація в рамках учнівського проекту на уроках хімії. Криста́л — тверде тіло з упорядкованою внутрішньою будовою, що має вигляд багатогранника з природними плоскими гранями: впорядкованість будови полягає у певній повторюваності у просторі елементів кристала , що зумовлює виникнення т. зв. кристалічної ґратки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

використання кристалів у техніці

Номер слайду 2

Кристали в техніці застосовуються дуже широко.

Номер слайду 3

Самий твердий мінерал - це кристал алмазу (в хімії позначається С - формулою вуглецю). Завдяки його незвичайною твердості дрібний алмазний порошок використовують як напилення на дисках пив і поверхні свердел і бурів, ними можна розпилювати каміння і будь-які мінерали, бурити гірські породи, свердлити камінь, метал, в автомобільному та авіаційному виробництві свердла з алмазними вістрями і різці використовують для обробки деталей двигунів.

Номер слайду 4

Самий твердий після алмазу - мінерал корунд (він же рубін, якщо є домішка хрому, він же сапфір, якщо є домішка оксиду титану, ну і все це Al2 O3). Корундом можна свердлити, шліфувати, точити метали і камінь.

Номер слайду 5

Рубін використовується в годинниковій промисловості, у виробництві напівпровідників схеми малюють рубіновими голками, рубін використовують у виробництві найпотужніших лазерів, так як кристал підсилює світло, ці лазери здатні марнувати лист металу, металеві труби і зварювати металеві дроти, а також може пропалити отвір в алмазі!

Номер слайду 6

При впливі на кварц (Si. O2) на його гранях з'являються електричні заряди, кристал кварцу - п'єзоелектрик і широко застосовується для відтворення і запису і передачі звуків. А ще кварц прозорий і тому використовується для виготовлення деталей оптичних приладів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дем'янець Віта Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
14 травня 2020
Переглядів
76163
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку