Квест для позакласної роботи на тему "Вода"

Про матеріал
Квест складається з 9 завдань різного типу. Виклад завдань в класрумі - перше завдання розмістила на блозі і дала посилання всім, далі в стрічці гугл класу за виконане завдання в особистих повідомленнях давала інше.
Перегляд файлу

Веб квест «Вода. Проблема чистої води. Охорона водойм від забруднння»

Завдання 1. Стартове завдання

Шановні семикласники! Пишу вам я, Сімка. Я дуже розумна, але карантин вибив мене з навчання і ніяк не можу дати відповіді на запитання тесту! Допоможіть мені вивести формулу речовини, яка є тільки на двох планетах А і В Сонячної системи. Причому на планеті А вона міститься у рідкому стані й на цій планеті є життя, на планеті В – тільки у вигляді пари й льоду на полярних шапках. Життя на цій планеті поки ще не знайдено. Чи здогадалися ви, про які планети А і В йдеться? Відомо, що до складу молекули цієї речовини входить найпоширеніший елемент планети А і елемент № 1 у Всесвіті?

Відповідь – назви планет та формула речовини, яка є на цих планетах – прикріпити відповідь у відповідне віконечко в класрумі.

Завдання 2. Скільки води на Землі?

Перейти за посиланням та прочитати -  https://voda.love/blog/zapasy-prisnoyi-vody-na-zemli/

Щоб отримати наступне завдання – прикріпи у відповідне віконечко  стрічки в класрумі фото або картинку набільшого сховища прісної води на планеті! Щасти!

Завдання 3. Про що нам нагадує 22 березня?

Чому 22 березня є важливою датою? Які події сталися? Яка роль цієї події? Відповідь запиши в конспект та прикріпи фото в відповідне віконечко в класрумі.

Завдання 4. «Чи відомо вам, що…»

Продовжити речення, попередньо попрацювавши з інтернетом. Щоб отримати наступне завдання – пришли скрін виконаного завдання https://learningapps.org/watch?v=p1jz68ndj20

Завдання 5. Вода № 1 для гасіння пожеж. Аналіз ситуації.

Яка функція води в гасінні пожежі? Які речовинии неможна гасити водою?

Проаналізуй ситуацію.

На початку XXстоліття в невеличкому містечку    в Америці сталася пожежа від речовини, що не горить. Одного зимового вечора на склад привезли будівельний матеріал – негашене вапно (кальцій оксид) у мішках із тканини. Склад був закритий, біля нього було багато снігу, і мішки склали на дерев'яних дошках поряд зі складом. Уночі сніг розтанув і сталася пожежа. Чому загорілись дерев'яні дошки біля складу? Відповідь запиши в зошит! Обов'язково! Фото звіт прикріпи до завдання .

Завдання 6. Найдорожча вода

Де продається найдорожча у світі вода? Проаналізуй інформацію https://ecosoft.ua/blog/samaya-dorogaya-voda-v-mire/ та знайди ТРИ пляшки найдорожчої води з кристалами Сваровські та воду, яку занесену в книгу рекордів Гіннеса! ПРОЧИТАЙ ЇХ НАЗВИ АНГЛІЙСЬКОЮ НА ДИКТОФОН та пришли мені. Якщо не зможеш прикріпити до завдання – кидай в вайбер. Має бути 4 назви і ВКАЗАНУ КРАЇНУ _ ВИРОБНИКА!

Завдання 7. Українська Венеція

Вписати в пошукову стрічку УКРАЇНСЬКА ВЕНЕЦІЯ. Переглянути відео репортаж, байдуже який, я рекомендую УКРАЇНА ВРАЖАЄ від Інтер та дати відповіді на запитання, прислати фото чи текстовий документ:

  1. Як називається це місце?
  2. В цій «українській Венеції» землю не купують, а створюють. Як саме???
  3. Як називаються місцеві жителі, особливо найперші і що це слово означає?
  4. Як називається точка зливу Дунаю з Чорним морем? Які повірья пов'язують це місце?
  5. Які птахи оселили острів поруч? Як називається цей острів, на який злітаються птахи з усієї Європи?

Завдання 8. Вода та здоров'я

Намалювати та оформити в зошиті зображення людини та кількості води в організмі людини, відповідно в кожному органі у відсотках. Записати сюди ж функцію води в організмі людини, необхіду кількість чистої води на день. Звіт – фото! В інтернеті є безліч фото прикладів + функції.

Завдання 9. Виконати дослід та пояснити його!

Вамм знадобляться 5 сірників. Надломіть їх посередині, зігніть під прямим кутом і покладіть на блюдце. Капніть кілька крапель води на згини сірників. Спостерігайте, може пройти декілька хвилин до видимих змін. Що відбулось і чому – запиши ВІДЕО та прикріпи в класрум у відповідне віконечко.

docx
Пов’язані теми
Хімія, Позакласні заходи
Додано
15 травня 2020
Переглядів
759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку