Презентація "Використання ЛЕГО в початковій школі"

Про матеріал
Презентація до проведення майстер-класу з використання цеглинок ЛЕГО під час уроків в початковій школі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з цеглинками Лего на уроках в 1 класіПідготувала заступник директора з НВР Ліцею № 3 Павлова Олена Сергіївна

Номер слайду 2

«Шість цеглинок» — це технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися таких важливих, передбачених НУШ умінь, як, наприклад, вирішення проблемних завдань. Лего: сістем і дупло

Номер слайду 3

Лего-сістем – для розвитку мовлення ( складати різні декорації, макети…)« Шість цеглинок»: цифри, букви – 3 Д моделі;Для ранкових зустрічей: - поставили перед собою башню з цеглинок: станьте так, щоб башня була перед вами, як зробити, щоб башня була ззаду вас;Взяти цеглинку покласти на долоню, потримати на витянутій руці, потім також зі зворотньої сторони руки, повторити на другій руціПовторити на ногах. По кольору виявити пори року. Викладати будь-які моделі по кольорам: прапор, квіти, сонце….

Номер слайду 4

Під час уроків: Викладати вежі: настрою, чи сподобався урок, чи з радістю ви йшли сьогодні до школи…. Килимки «Лего» ( робимо самі, хто хоче, пілотникам видають фабричні)В парі по 3 цеглинки: один закриває очі, другий з’єднує, дає першому помацати і потім з закритими очима перший повторює конструкцію на своїх цеглинках;Башти – горизонтально: кожен свою, можна по групам

Номер слайду 5

Українська мова. Завдання1. Визнач та покажи за допомогою цеглинок кількість звуків у слові.2. Визнач та покажи за допомогою цеглинок кількість складів у слові.3. Візьми стільки цеглинок, скільки складів у слові.4. Визнач та покажи за допомогою цеглинок кількість слів у реченні.5. Якщо почуєш звук [р], то підійми червону цеглинку, а звук [л] — зелену.

Номер слайду 6

Формування фонематичного сприйняття1. «Повтори ритм». Відстукування ритму цеглинками.2. Вправа для дихання «Повітряні перегони». За допомогою дихання перемістити  цеглинку з одного кінця столу до іншого (можна виконувати цю вправу на швидкість). Фізкультхвилинки з LEGOРуханка. Діти беруть одну цеглинку.1. Знайди дитину з цеглинкою такого саме кольору, як у тебе, і стань поруч із нею.2. «Сині», поміняйтеся місцями із «жовтими», а «зелені» — із «червоними»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
1326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку