Презентація Використання методу 6 капелюхів у рефлексії на уроці біології

Про матеріал
Рефлексія на уроках є важливим процесом, під час якого здобувачі аналізують свої думки, дії і почуття. Даний процес дозволяє їм усвідомити, що вони роблять правильно, а, також, що необхідно покращити, визначати свої успіхи і досягнення. «Шість капелюхів мислення» є простим і практичним способом отримання навичок практичного мислення для більш об’єктивного сприйняття інформації, Метод може бути застосований у різних сферах.Метод «Шість капелюхів мислення» Едварда Де Боно можно використати і для реалізації рефлексії на уроці, в тому числі, на уроці з біології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання методу 6 капелюхів у рефлексії на уроці біологіїФрагмент уроку. Підготувала: Любов Франчук-Крива

Номер слайду 2

Метод 6 капелюхів. Учням можна пропонувати створити групи під кожним «капелюхом» або працювати індивідуально. При цьому важливо пам’ятати, за що саме «відповідає» кожний капелюшок.

Номер слайду 3

Білий капелюшок - може орієнтуватись на такі запитання1. Яка тема нашого уроку?2. Які знання, вміння було відтворено на початку уроку?3. Які нові знання отримали на уроці? (Або: над формуванням якої навички працювали? Які вміння розвивали?)4. Які методи роботи на уроці використовували?

Номер слайду 4

1. Тема уроку: «Профілактика захворювань органів дихання»2. На початку уроку ми повторили систему органів дихання і їх функції.3. Вивчили основні інфекційні і неінфекційні захворювання органів дихання і заходи їх профілактики.4. Ми використовували самостійну роботу у групах, гру у лікаря.

Номер слайду 5

Чорний капелюшок - може орієнтуватись на такі запитання.1. Що на уроці заважало вам працювати успішно?2. Що заважало іншим учням, вчителю? Що було зайве на уроці?3. Які негативні елементи уроку ви помітили?

Номер слайду 6

1. На уроці заважав шум інших груп при опрацюванні тем самостійної роботи на уроці.2. Зайвим було опитування на початку уроку.3. Не вистачало часу на детальне опрацювання кожного завдання під час самостійної роботи, заданих захворювань було багато.

Номер слайду 7

Червоний капелюшок - може орієнтуватись на такі запитання.1. У якому настрої ви перебували на уроці? Чому?2. В якому настрої, на вашу думку, перебували інші учні?3. Яким був настрій у вашого вчителя?4. На розвиток яких здібностей, рис характеру вплинув цей урок ?

Номер слайду 8

1. Я перебував у сумному настрої на початку уроку, коли побачив статистику захворюваності населення на туберкульоз.2. Кілька учнів видались мені засмученими. Інші учні нашого класу знаходились у доброму настрої.3. Настрій вчителя був оптимістичним.4. Урок розвинув у нас уважність до власного організму і здоров’я, співчуття, прагнення до взаємодопомоги.

Номер слайду 9

Жовтий капелюшок — оптимістичні, позитивні сторони, вміння побачити добре в будь – якій ситуації. Які цілі учнів поставлені на початку уроку буди досягнуті? Хто активно відповідав на уроці?Де можуть бути корисними отримані знання?Які негативні наслідки можуть попередити отримані знання?

Номер слайду 10

1. На уроці дізнались про методи профілактики захворювань органів дихання. 2. Я активно відповідав на уроці.3. Отримані знання будуть корисними у моїй набутній професії лікаря.4. Отримані знання дають змогу попередити зараження збудниками інфекційних захворювань органів дихання (грипом, ОРВІ).

Номер слайду 11

Зелений капелюшок — творчістьвідображення даної ситуації у вигляді -вірша, пантоміми, сенкану,мєму тощо.

Номер слайду 12

Урок. Профілактичний Дослідницький. Попереджає Зацікавлює МотивуєЗнання є фундаментом життя. Заняття

Номер слайду 13

Синій капелюшок - може орієнтуватись на такі запитання.1. Які знання, отримані на уроці, були найцікавішими?2. Що вам дав урок для життя?

Номер слайду 14

1. Найцікавішими були знання про симптоми різних захворювань органів дихання, інформація про дифтерію і туберкульоз.2. Отримана інформація є корисною для життя.

pptx
До підручника
Біологія 7 клас (Базанова Т. І., Кузнецова М. О., Кіося Є. О., Павіченко Ю.В.)
Додано
12 жовтня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку