Презентація:"Використання природно-ресурсного потенціалу України.Основні види забруднень довкілля в Україні.Вплив екологічної ситуації на життєдіяльність населення".

Про матеріал
Презентація створена на основі підручника географія для 8 класу, автори-Т. Г. Гільберг, Л.Б.Паламарчук, В.В.Совенко. В презентації розкриті наступні питання:природно-ресурсний потенціал, класифікація природних ресурсів,використання природно-ресурсного потенціалу України,основні види забруднень довкілля в Україні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання природно-ресурсного потенціалу України. Основні види забрудненнядовкілля в Україні. Вплив екологічної ситуації нажиттєдіяльність населення.

Номер слайду 2

Ми живемо на багатій,прекрасній Землі. Люди,завдяки природі задовольняють своїпотреби(харчування,одяг,житло). Найголовніше- природа це середовищеіснування людини.

Номер слайду 3

Природа і людина. Природа людині:-природні умови,-природні ресурси. Людина природі:-екологічні проблеми,-охорона природи.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Природно-ресурсний потенціал є багатокомпонентним.

Номер слайду 6

Запаси мінеральних ресурсів ресурсів України оцінюються у 8 балів за 10-бальною шкалою. У надрах країни розвідано понад 90 видів корисних копалині розробляється 8тис.родовищ. Україна,яка займає тільки 0,4% суші і де проживає 0,8%населення планети,володіє 5% мінерально-сировинногопотенціалу світу.

Номер слайду 7

Пригадайте,що таке земельні ресурси Робота з діаграмами:» Структура земельних угідь Украни» в атласі ст.27 Водні ресурси України. Охарактеризувати водні ресурси України,користуючись текстом підручника ст.195

Номер слайду 8

Пригадайте,яку частку території Українизаймають ліси,Як змінюється лісистість на території України,Де вона найвища?Охарактеризувати рекреаційні ресурси України,користуючись текстом підручника ст.195.

Номер слайду 9

Унаслідок господарськоїдіяльності людини вприродному середовищі нагромаджуються тверді відходи(сміття) тахімічні сполуки,що призводять до забрудненнядовкілля. На стан навколишнього середовищавпливають природні явища та процеси, наприклад виверження вулканів,селі,посухи. Результатом людської діяльності єантропогенне забруднення.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

В Україні виокремлюють території :-із сприятливою,-помірно сприятливою,-задовільною-погіршеною,-напруженою,-катастрофічною екологічною ситуацією. У давно освоєних регіонах,депереважає с/г(лісостепова зона,крайні схід і захід Полісся,Карпати).

Номер слайду 13

Екологічний стан в Україні оцінюють ,як кризовий і такий ,що продовжує погіршуватися в процесі нераціональної господарської діяльності. Атмосферні забруднення не лише шкодять здоров’юлюдини,вони псують будівлі дорожнє покриття,обладнання. Кислотні дощі негативно позначаються насільському,лісовому й рибному господарстві.

Номер слайду 14

Нині забрудненими вважають 20%земельних ресурсів України

Номер слайду 15

Внаслідок аварії на. Чорнобильській АЕС радіоактивного опромінення зазнали сотні тисяч людей. За даними ЮНЕСКО за рівнемякості води Україна посідає 95місце із 122 країн світу, в яких проводилось дослідження. Високий рівень забруднення врічках Зах. Бугу,Дніпра,Сіверського Дінця,річок Приазов’я.

Номер слайду 16

Отже,зростання показників захворюваностій смертності населення України значною мірою зумовлено дією токсичних речовин,якимизабруднені повітря ,вода,грунти і ,відповідно продукти харчування.

Номер слайду 17

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Географія, 8 клас, Презентації
Додано
4 березня
Переглядів
958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку