Презентація «Використання сучасних виховних технологій у роботі педагога-організатора»

Про матеріал
Сьогодні інноваційна виховна діяльність набуває дослідницько-пошукового характеру: заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, класні керівники, педагоги обирають нові виховні програми, проекти, використовують нові прийоми і засоби виховної діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Використання сучасних виховних технологійу роботі педагога-організатора»Підготувала: Гулей Ірина Олексіївна,педагог-організатор,Чернівецького ліцею № 13

Номер слайду 2

Освіта, навчання, виховання... Три головні частини педагогічного процесу. Сьогодні інноваційна виховна діяльність набуває дослідницько-пошукового характеру: заступники директорів з виховної роботи,педагоги-організатори, класні керівники, педагоги обирають нові виховні програми, проекти, використовують нові прийоми і засоби виховної діяльності.

Номер слайду 3

Освітні технології відбивають загальну стратегію розвитку освіти. Педагогічні - втілюють тактику реалізації стратегії освіти шляхом впровадження моделей управління цим процесом. Навчальна технологія - відбиває шлях освоєння конкретного навчального матеріалу в межах відповідного предмета, теми, питання. Виховні технології – відбивають систему конкретних засобів впливу на школяра, учнівський колектив на науковій основі й спрямовані на досягнення виховної мети та удосконалення педагогічної діяльності.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Технологія виховання – це строго обгрунтована система педагогічних засобів, форм і методів, їх етапність, націленість на вирішення конкретного виховного завдання. Складовими виховних технологій є форми організації діяльності та методи, як засоби впливу на учнівську молодь, серед яких приорітетна роль належить активним методам, що базуються на демократичному стилі взаємодії.

Номер слайду 6

Модель успішної особистості: - усвідомлена громадянська позиція;- висока моральність, духовне багатство;готовність до свідомого професійного самовизначення - здатність до постійної самоосвіти та творчості;- цілеспрямованість, наполегливість;- турбота про особисте фізичне здоров’я;- висока культура мислення та спілкування;- володіння новими технологіями;- успішна адаптація до змін навколишнього світу;-готовність до самостійного розв’язання життєвих проблем, подолання труднощів;- відповідальність за свої дії.

Номер слайду 7

Напрямки та зміст виховної діяльності в роботі педагога-організатора розкривається через виховні орієнтири: Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави;Ціннісне ставлення особистості до сім’ї, родини, людей;Ціннісне ставлення особистості до історичних, культурних та духовних надбань рідного краю;Ціннісне ставлення особистості до себе;Ціннісне ставлення особистості до природи;Ціннісне ставлення особистості до праці;Ціннісне ставлення особистості до мистецтва.

Номер слайду 8

Сучасна школа сьогодні пробує і застосовує різні педагогічні виховні технології. Найпродуктивнішими що надають учням можливість вибору у застосуванні своїх здібностей та нахилів, вважаються такі: Технологія виховання успішної особистості;Технологія саморозвитку особистості;Персоніфіковане виховання;Технологія колективного творчого виховання;Проектна технологія;Технологія вирішення винахідницьких задач» Розвивальне виховання;Ігрова технологія.

Номер слайду 9

Прiоритетну роль у своїй педагогiчнiй дiяльностi необхідно вiдводити активним методам i формам, що ґрунтуються на демократичному стилi. Будь-яка творча діяльність вчителя може бути мистецтвом або технологією. Мистецтво засноване на інтуїції, технологія - на закономірностях науки. З мистецтва все починається, технологією - закінчується, щоб потім все почалося спочатку.

Номер слайду 10

Згенерований код сторінки з виховної роботи учнівського самоврядування Чернівецького ліцею № 13 у facebook

Номер слайду 11

Згенерований код сайту Чернівецького ліцею № 13

Номер слайду 12

Для досягнення поставленої мети у виховній роботі потрібно:• чітко формулювати мету будь-якого виховного заходу;• ураховувати ступінь підготовленості учнів (що відомо, що невідомо), їх організованість, інтереси, вікові особливості, здатність до творчості та самостійного мислення;• прорахувати всі можливі наслідки діяльності – дидактичні, психологічні, виховні;• спланувати діяльність до найменших дрібниць;• підготувати методичне забезпечення;• завжди створювати ситуацію успіху, щоб вселяти дітям впевненість;• теми для діяльності мають бути зрозумілими і простими;• в основі діяльності має бути інтерес, ініціатива;• періодично змінювати технології, комбінувати їх, щоб вони залишалися цікавими дітям; • діяльність повинна викликати позитивні емоції, в ній не повинно бути одноманітності.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
22 березня 2023
Переглядів
1229
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку