Презентація "Викрадення дітей та торгівля ними".

Про матеріал

Пояснення слова "Кіднепінг". Перераховані правила безпечної поведінки задля попередження викрадення дітей. Наведено статистичні дані в Україні з даного питання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Викрадення дітей і торгівля ними.

Номер слайду 2

За словами Костянтина Бушуєва, заступника голови Національної поліції України, діти – це найбільш вразлива соціальна категорія населення. Так, за офіційними даними, в 2015 р. в Нацполіцію надійшло більше 4,5 тис. повідомлений про зникнення дітей, у 2016 р. таких повідомлень вже було близько 6 тис. Тобто, кожен день в Україні пропадає 16 дітей. За 8 місяців цього року в поліцію вже надійшло 5075 повідомлень про зникнення дітей. Статистика викрадення дітей

Номер слайду 3

Що таке «КІДНЕПІНГ»? Слово «викрадення» означає — крадіжка. Викрадення дитини або «кіднепінг» (від англійського слова — викрадати) — це приховане або відкрите, можливо, шляхом обману, заволодіння дитиною з подальшим обмеженням її фізичної свободи.

Номер слайду 4

Торгівля дітьми — це використання дитини з метою отримання прибутку. На жаль, така торгівля є частиною злочинного бізнесу, широко розповсюдженого у всьому світі. Його жертви можуть підлягати трудовій та сексуальній експлуатації або для вилучення органів.

Номер слайду 5

Викрадених дітей можуть експлуатувати у вуличній торгівлі, як домашню прислугу, в сільському господарстві, як танцівників, офіціантів, жебраків або задля надання сексуальних послуг. У зонах бойових дій викрадених дітей використовують як носильників, слуг, посильних, шпигунів. Інколи цих дітей змушують здійснювати злочини проти своїх рідних, а також співвітчизників. Такі діти часто гинуть.

Номер слайду 6

Багато країн світу борються з торгівлею дітьми, переслідують злочинців, які нею займаються. Створено закони, що забороняють торгівлю дітьми й передбачають суворі покарання за цей злочин. Функціонують системи державного захисту жертв торгівлі дітьми.

Номер слайду 7

1. Поясніть дитині, що вона не повинна розмовляти з незнайомими людьми і брати щось у них із рук. Тим більше, не зобов’язана нікого проводжати! Якщо щось видасться підозрілим, нехай кричить і кличе на допомогу.2. Встановіть маячок на мобільний телефон дитини. Так ви будете знати, де вона знаходиться, а також чути, про що дитина розмовляє з незнайомими людьми.3. Якщо незнайомець візьме дитину за портфель або за руку, потрібно голосно кричати "Хто ви? Я вас не знаю".4. Придумайте з дитиною кодове слово. Наприклад, пропелер. Якщо на вулиці хтось видається знайомим батьків і пропонує відвести дитину додому, він обов’язково повинен знати це слово. Інакше від незнайомця потрібна триматися подалі.5. Дитині слід кричати «Я зараз» і бігти туди, де багато дорослих людей. Фраза «Я зараз» спантеличує злочинця, він робить паузу, а дитина тим часом втікає. Як захистити дитину?

Номер слайду 8

ПАМ’ЯТАЙТЕ!Завжди піднімайте слухавку, коли телефонують батьки! Також необхідно знати екстрені номери телефонів (102). А ось дорослим не завадить перевірити власну телефону книгу: у ній повинні бути номери вихователів, вчителів, друзів, а також батьків друзів та однокласників.

pptx
Додано
8 січня 2019
Переглядів
2513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку