Презентація "Випаровування і конденсація"

Про матеріал
Презентація, яка допоможе провести цікавий урок з теми "Випаровування і конденсація"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1) В яких агрегатних станах може перебувати речовина? 2) Чим різняться той чи інший агрегатний стан? 3) Чи змінюються молекули при переході із одного агрегатного стану в інший? 4) Який зв’язок між швидкістю рухів молекул і температурою? 5) Що таке внутрішня енергія? Від чого вона залежить?

Номер слайду 3

МОЛЕКУЛЯРНА МОДЕЛЬ РІДИНИ

Номер слайду 4

Номер слайду 5

• викликати лікаря; • до приходу лікаря укласти хворого в ліжко і змусити його роздягнутися; • взяти м'яку ганчірочку, воду • ганчірочку намочити у воді, трохи віджати і обтерти хворого, вкривати не треба, можна трохи помахати над ним рушником, тоді випаровування піде швидше і температура тіла знизиться.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Конденсація в природі: У Т В О Р Е Н Н Я Р О С а Х М А Р И Д О Щ Т У М А Н

Номер слайду 9

В пустелях температура земної поверхні може підвищуватися до 70 - 80 С вдень і падати до 4 С до кінця ночі. У цих умовах більшість ящірок шукає притулок. Крім того ящірка здатна міняти положення тіла і його забарвлення , а коли температура стає високою , може також зменшити поверхню тіла, втягуючи ребра. Чому ящірки так себе поводять?

Номер слайду 10

Шерсть у собак дуже тепла , а потових залоз в шкірі практично немає (Є тільки на пальцях лап ) . Собаки ніколи не пітніють . Влітку їм стає особливо спекотно. Щоб охолодити себе , собака широко розкриває рота і висовує язик . Слина починає інтенсивно випаровуватися , і температура тіла знижується до нормальної.

Номер слайду 11

У слона в шкірі немає жодної потовій залози. Але водойма у слона завжди під рукою. Набирає слон слини з рота хоботом і розмазує по тілу. Відразу полегшення відчувається - адже слина добре випаровується.

Номер слайду 12

У зайця великі вуха , але зовсім не для того, щоб слухати , а для того щоб ними ... потіти. Кожен квадратний сантиметр вуха випромінює до 10 калорій тепла на годину. У спеку заячі вуха відводять третину тепла, що утворюється при обміні речовин.

Номер слайду 13

1) Вийшовши в жаркий день з річки, ви відчуваєте прохолоду. Це відчуття посилюється у вітряну погоду. Поясніть, чому це відбувається? 2) Що охолоне швидше за однакових умов: жирний суп або чай? Поясніть, чому? 3) Нам часто доводиться прати і сушити білизну. У яку погоду це найкраще робити? Що необхідно, щоб білизна швидше висохла? 4) Чому температура води у відкритих водоймах в літню пору майже завжди нижче температури навколишнього повітря?

Номер слайду 14

Процес перетворення рідини в пар 2. Вміст водяної пари в повітрі. 3. Вода в твердому стані. 4. Пароутворення, що відбувається з поверхні рідини. 5. Перехід тіла із твердого стану в рідкий. 6. Процес перетворення пари в рідину.

Номер слайду 15

Опрацювати §57 Дати усні відповіді на запитання на ст.184

Номер слайду 16

ppt
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 13. Випаровування та конденсація
Додано
8 лютого 2020
Переглядів
1540
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку