Презентація "Віртуальна екскурсія лісостепом України".

Про матеріал
Віртуальна екскурсія дає можливість для кожного стати онлайн-туристом. Ознайомити з мешканцями лісостепової зони та її природою; показати учням красу лісостепової зони України; розширити кругозір ; розвивати пізнавальний інтерес , образне мислення, уміння аналізувати побачене, порівнювати, робити висновки; виховувати любов до природи та дбайливе ставлення до тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальна екскурсія лісостепом Украйни. Природознавство 4 клас Костюк Л. С. Вчитель початкових класів

Номер слайду 2

Мета:показати учням красу лісостепової зони України; розширити кругозір ;розвивати пізнавальний інтерес , образне мислення, уміння аналізувати побачене, порівнювати, робити висновки; виховувати любов до природи та дбайливе ставлення до тварин. Віртуальна екскурсія дає можливість для кожного стати онлайн-туристом. Ознайомити з мешканцями лісостепової зони та її природою;

Номер слайду 3

Лісостеп – це територія, на якій чергуються ділянки лісу і степу- Вона охоплює всю центральну частинутериторії України.- Ширина зони різна.- Поверхня зони рівнинна.

Номер слайду 4

- У лісостеповій зоні тепле літо й помірно холодна зима. - Переважають родючі чорноземи. - Природні умови сприятливі для розвитку рослинного світу лісу і луків, вирощування сільськогосподарських культур.

Номер слайду 5

Відгадай. Чималеньким виростає,Міць з роками набирає. Може жити сотні літ,Має величезний рід.(Буд)Що за дерево, чий цвіт. Пахне медом на весь світ? (Лапи)Як прийде весна в садочок —до лиця білий віночок,ну а восени цій краліприглянулися коралі. (Никала)Боягузка у гайочкузаховалась за дубочки. Не лякав ніхто панянку,та тремтить безперестанку. (Каоси)Стережуть колючки їйцвіт весняний запашний,а осінньої години —червонясті намистини. (Шинапиш)Стовбур рівний, як колона,А листочки, як корона. Влітку листячко зелене,А як осінь – стає жовте.(Некл)У зеленім кожушку,Костяній сорочці,Я росту собі в ліску,Всім зірвати хочеться. (Аніщил)

Номер слайду 6

Рослини лісостепової зони В цій зоні переважають листяні ліси. Дуб у багатьох народів у давнину мав важливе символічне значення, уособлюючи силу,міць. Дубові жолуді — це горіхи. Так стверджують ботаніки. У середньому дерево живе близько 400 років (іноді їх вік доходить до 1000 років) і здатне досягати у висоту до 20 метрів. Дуб

Номер слайду 7

Ясен. Липа

Номер слайду 8

Осика. Клен

Номер слайду 9

Дика груша. Яблуня лісова

Номер слайду 10

Кущі лісостепової зони. Шипшина. Ліщина. Калина. Бузина чорна

Номер слайду 11

Трави лісостепової зони. Конвалія. Зірочник. Купина широколиста

Номер слайду 12

Тварини лісостепової зони. Косуля. Дикі свиніБорсук. Горностай. Ласка. Тхір. Куниця

Номер слайду 13

Ондатра. Видра. Норка. Нутрія

Номер слайду 14

Пташиний світ лісостепу. Беркут. Могильник. Горихвістка. Синиця. Зяблик. Щиглик. Сорокопуд. Повзик. Куріпка. Перепілка. Лунь

Номер слайду 15

Водоплавні птахи. Качка. Курочка болотна. Деркач. Журавель сірий. Чапля руда

Номер слайду 16

На родючих чорноземах вирощують: озиму пшеницю, ячмінь, просо, кукурудзу, соняшник,цукровий буряк, картоплю, яблука, груші, сливи, черешні, абрикоси, кавуни, дині, виноград..

Номер слайду 17

pptx
Додано
14 травня 2020
Переглядів
2121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку