Презентація "Вишукана Франція" 4 клас

Про матеріал
Презентація уроку. Музичне мистецтво 4 клас, 2 семестр. Тема "Вишукана Франція".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вишукана Франція4 клас вчитель музичного мистецтва. КЗ «Слобожанська ЗОШ №2 ССРТетеріна Алла Володимирівна

Номер слайду 2

Вишукана Франція. Музика чарівної країни Франції сягає фольклорних витоків кельтських і германських племен, які жили в давні часи на її території. У Франції безліч старовинних замків, господарі яких грали на музичних інструментах, слухали мандрівних музикантів, співали... Це було найулюбленіше місце королеви Мелодії та короля Ритма. У давнину величні споруди наповнювалися звуками музики, коли в них відбувалися лицарські турніри, весілля, бенкети, бали. Нині більша частина цих споруд перетворилися на музеї.- Дізнайся, як називалися середньовічні французькі мандрівні музиканти. Перший бал, про який відомо з історії, відбувся саме у Франції в 14 столітті. Відтоді вони набувають неймовірної популярності. Але не всі люди могли на нього потрапити: існували певні правила.

Номер слайду 3

Вишукана Франція - Дізнайся, які існували правила, щоб потрапити на бал. Дуже часто для участі в балах готували спеціальні карнавальні костюми, надягали маски, і годі бал перетворювався на бал-карнавал, або бал-маскарад.  

Номер слайду 4

Вишукана Франція. Сьогодні вишукані бали — рідкісне явище, а от карнавали набули неабиякої популярності і на батьківщині, і поза її межами. Один з найвідоміших у світі карнавалів проводиться на півдні Франції, у м. Ніцца. Відкриття карнавалу розпочинається з появи короля і вибору королеви. Особливістю цієї щорічної події є те, що король кожного разу інакший:   це може бути король Гастрономії, король Спорту, король Сміху, король Танцю, король Цирку тощо. Найяскравішими миттєвостями карнавалу вважаються «квіткові баталії», за якими можна спостерігати упродовж всього святкування: вулицями міста рухаються величезні барвисті кортежі, схожі на кошики квітів

Номер слайду 5

Французький композитор Каміль Сен-Санс був надзвичайно талановитим митцем і водночас великим жартівником! Він написав твір, який назвав «Карнавал тварин», що отримав велику популярність і часто виконується в концертах. Кожен із 14 номерів сюїти е своєрідним «портретом» якоїсь тварини. Послухай один is номерів сюїти і визнач, хто саме зображений в музиці. Які почуття передає музика?Слухаємо музику. Каміль Сен-Санс, «Карнавал тварин»

Номер слайду 6

Вишукана Франція Каміль Сен-Санс був не тільки композитором, а й піаністом, органістом та письменником. З раннього дитинства чуйно прислухався до звуків природи: дзюрчання струмка, шелестіння листя, тихого подиху вітру. Усі ці звуки втілилися згодом у його музичних творах. Батьки хлопчика — паризькі музиканти — приділяли багато уваги заняттям сина. Він почав складати музику з п’ятирічного віку. Сен-Санс багато подорожував і з величезною цікавістю ставився до музики народів інших країн. Жартівлива сюїта «Карнавал тварин», яку композитор ніколи не розцінював серйозно і називав «великою зоологічною фантазією», була написана на приватне замовлення і за життя композитора виконана лише кілька разів у вузькому колі друзів.

Номер слайду 7

Вишукана Франція Пригадай французьку пісню «Пастух», яку вивчали в 3 класі. Французька народна пісня «Пастух» настільки свого часу сподобалася Вольфгангу Амадею Моцарту, що він створив на її тему варіації. Вольфганг Амадей Моцарт. Варіації на тему французької пісні «Пастух».- Як змінилася пісня? Як розвивається мелодія?

Номер слайду 8

Співаємо разом «Вітерець» вірші і музика І. Танчака

Номер слайду 9

Співаємо разом «Вітерець» вірші і музика І. Танчака1. Через луг пролітав вітерець,Він мандрує завжди навпростець,Знає кожну стежину в гаюІ виспівує пісню свою. ПРИСПІВ. Ти лети, вітерець,Через гори і ліси. Що ти бачив і чув,Звідкиля ти прибув,Розкажи нам, розкажи.2. Побував я в далеких краях,В полонинах, степах і лісах,Та такої землі не знайдеш,Де родився і де ти живеш.3. Облетів океани, моря,Бачив все, чим багата земля. Та багатства не йди, не шукай,Бо багатство твоє рідний

Номер слайду 10

Вишукана Франція1. Допоможи феї Музичної форми визначити музичну форму твору В. А. Моцарта, який слухали на уроці

Номер слайду 11

Вишукана Франція2. Обери слова, що характеризують фрагмент сюїти Каміля Сен-Санса «Карнавал тварин», який прослухалиповільнийстриманийжурливийшвидкийспокійнийпоривчастийліричнийвеселийсхвильованийенергійнийтаємничий радіснийжартівливий сумнийстриманий 

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 березня 2020
Переглядів
4455
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку