Презентація "Вітчизняні пам’ятки античної культури"

Про матеріал
Мета: продовжити знайомити здобувачів освіти з особливостями античного мистецтва: з вітчизняними пам’ятками античної культури, особливостями античних міст-держав; з’ясувати, як вплинуло мистецтво античності на культуру України та який відгомін античного стилю ми знаходимо у вітчизняному мистецтві; навчити використовувати спеціальну термінологію, набуті знання у процесі художньо-творчої діяльності; розвивати уміння аргументувати оцінні судження щодо ролі мистецької спадщини в житті людини та суспільства, виховувати художній смак, любов до мистецтва, інтерес до історії та мистецтва України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітчизняні пам’ятки античної культури. Підготувала вчитель КЗО «СЗШ №8» ДМР Тетяна Пеценчук

Номер слайду 2

Вплив античного мистецтва на міста Півнвчного Причорномор’я

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У VIIІ – кінець VI ст. до н.е. – це період Великої грецької колонізації, яка суттєво вплинула на весь світовий розвиток. Елліни розселилися в межах Егейського моря, на величезній території Середземноморського узбережжя від Піренейського півострова аж до Єгипту та Сирії і побудували свої міста на берегах Чорного й Азовського морів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ольвія – найважливіша грецька колонія в Нижньому Побужжі – була заснована вихідцями з Мілечу в 647 – 646 рр.до н.е. в дельті Гіпаніса (Бугу) та Борисфена (Дніпра). Її політичним та економічним центром було однойменне місто, руїни якого розташовані на правому березі Бузького лиману біля с. Паручине Очаківського району Миколаївської області.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Практична робота. Розучування та виконання пісні «Музика» сл. І муз. В. Островського

pptx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Кондратова Л.Г.)
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
1367
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку