Презентація «Вивчаємо число 10. Натуральний ряд чисел. Розпізнавання геометричних фігур»

Про матеріал
Презентація до уроку математики 1 клас за підручником С. О. Скворцової, О. В. Онопрієнко «Вивчаємо число 10. Натуральний ряд чисел. Розпізнавання геометричних фігур» містить завдання на формування поняття про число 10; знайомить учнів зі способом утворення числа 10, з місцем числа 10 у натуральному ряді; введено в мовлення учнів термін натуральний ряд чисел. В презентації є завдання на формування вмінь складати рівності на додавання і віднімання за малюнком або схемою; математичні лічилки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вивчаємо число 10. Натуральний ряд чисел. Розпізнавання геометричних фігур1 клас. Урок №38 Презентацію підготувала вчитель початкових класів КЗ «Підгірненська ЗОШ І-ІІІ ступенів»Миланко Світлана Валентинівна

Номер слайду 2

1) Запишіть попереднє число до числа 9.2) Запишіть наступне число до числа 6.3) Запишіть числа, менші за 7.4) Запишіть числа, більші від 5, але менші за 8.5) Запишіть числа, які стоять між числами 3 і 6. Математичний диктант. Перевірка:8 71 2 3 4 5 66 74 5

Номер слайду 3

Натуральний ряд чисел. Прочитайте ряд чисел. Чим він цікавий?У ньому всі числа впорядковані так, що кожненаступне число на одиницю більше попереднього. Такий ряд називають натуральним.

Номер слайду 4

Попрацюйте із математичними матеріалами. Покладіть на парту одну лічильну паличку. Як одержати наступне число натурального ряду?Додавайте по одній паличці, доки не одержите число 9. Як одержати наступне число в натуральному ряді? Чи знаєте, яке число одержали?Ми одержали число 10!

Номер слайду 5

Кількість яких частин тіла в людини 10?Яких ще предметів є 10?

Номер слайду 6

Відновлюємо ряд чисел. Допоможіть «сформувати» потяг, з’єднавши вагони послідовно

Номер слайду 7

Поясніть, як одержати число 10. Чи знаєте ви наступне число за числом 10?Розгляньте, як одержати число 10 із наступного за ним числа.

Номер слайду 8

Написання числа 10

Номер слайду 9

Визначте, скільки геометричних фігуркожного виду

Номер слайду 10

Відновіть склад чисел

Номер слайду 11

До кожного малюнка доберіть схему.

Номер слайду 12

Математична лічилка

Номер слайду 13

Математична лічилка

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Оформлення: ресурси Інтернету.

pptx
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
4546
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку