Презентація "Вивчи правила і знай та завжди їх пам’ятай"

Про матеріал
Дослідження та закріплення вивчених правила дорожнього руху. Презентація розроблена для учнів початкової школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вивчи правила і знай та завжди їх пам’ятай

Номер слайду 2

«Пригоди Кози, що правил дорожнього руху не вчила»

Номер слайду 3

Над річкою росте лозаІ трав силенна-сила!Сюди якось прийшла Коза —Їдальню тут зробила. А що? Місцинка хоч куди!Є тінь, щоб відпочити!І так близенько до води:Є їсти що і пити.

Номер слайду 4

Сусідів враз собі знайшла: Дві жабки і Лелека. Але сюди Коза прийшлаІз міста, іздалека.Їй по дорозі треба йти,А ще й з містка не впасти,Аж дві дороги перейти,Щоб в цей куток попасти.

Номер слайду 5

І все б нічого, та КозіПотрібно дещо знати. У місті — це вам не в лозіЙ не на лужку гуляти!А якщо правила не вчить,Чекає небезпека. Звичайно, жителям міським. Без них не обійтися. Ці правила відомі всім,Ти з ними подружися!

Номер слайду 6

А якщо правила не вчить,Чекає небезпека. Машина вас зіб’є умить,Що мчить он там, здалека. Звичайно, жителям міським. Без них не обійтися. Ці правила відомі всім,Ти з ними подружися!

Номер слайду 7

Та не така була Коза,Вона про них не знала. В їдальню, де густа лоза,Вона щодуху мчала. Ось тротуар, ось правий бік,Усі йдуть на роботу.І раптом вереск, гам і крик —Коза летить навпроти!

Номер слайду 8

Та правило це вивчи тиІ знай на кожнім кроці: По тротуару треба йти. Завжди по правім боці!А щоб дорогу перейти —Теж є перестороги. Не можна, де попало йти. На інший бік дороги. Зелене світло заморга,Як спиняться машини... А от Коза... Яка ганьба!Летить під самі шини!

Номер слайду 9

Червоно світлофор горить,Усіх застерігає. Але Коза уже біжить,Бо, бачте, не встигає. А тут і трапилась біда. Машина завищала. Коза-красуня молода,З розгону так і впала!

Номер слайду 10

Перевернулась разів два,Від болю світ чорніє...І от лежить, як нежива,Піднятися не сміє. А світлофор тут засвітив. Зеленим гарним оком,Тому ніхто і не спішив,А йшов повільним кроком.

Номер слайду 11

Козі піднятись помогли,Поставили на ноги.Її гуртом перевели. На інший бік дороги. Дорожні правила вивчай,Їх треба зазубрити!Ніколи їх не забувай,Щоб у безпеці жити!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Переходь дорогу на …

Номер слайду 15

Знає будь-яка дитина: Йти не можна, де машини. Тому Коля і Тамара. Йдуть собі по тротуару.

Номер слайду 16

Що за коник полосатий. На дорозі коло хати?«Зебра», кажуть, уляглась –Звідкіля вона взялась?«Зебра» в нас на переході –Та чи є така в природі?

Номер слайду 17

Вчися транспорт обійти: У безпеці будеш ти,і здоровим будеш жити,самостійно скрізь ходити:в школу, клуб, бібліотеку,стадіон, на дискотеку…Вірно тільки обійтиІ не станеться біди:І тролейбус, і автобус. Ззаду лиш обходить пробуй,спереду – лише трамвай!Як табличку пам’ятай!

Номер слайду 18

Стоять вони всі при дорозі,Допомогти людині в змозі,Усюди — близько і далеко,Надійні сторожі безпеки.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
13 травня 2023
Переглядів
506
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку