Презентація "Визначні місця Донеччини"

Про матеріал

Проєкт допомагає долучитися до вивчення культурного та історичного спадку рідного краю. Краєзнавство, яке є скарбницею збереження історичного досвіду багатьох поколінь наших земляків, є ключовим у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт. Визначні місця мого краю. ЗОШ №3 Вчитель: Нестеренко Л.І.

Номер слайду 2

Мета проєкту: провести пошукову діяльність з виявлення історико-культурних пам`яток; вивчити історичне минуле своєї Батьківщини; поширити кращі здобутки національної культури та духовної спадщини; формувати духовно-збагачену, культурну людину; формування художньо-естетичних смаків та сприяти розвитку особистості дитини, виховувати любов до рідного краю засобами добротворення.

Номер слайду 3

Очікувані результати: Поглибить знання з історії рідного краю; Допоможе у вихованні національної свідомості учнів; Вмотивує до подальшого вивчення культурної спадщини;Удосконалить навички роботи з науковою та довідковою літературою;Згуртує учнівський, педагогічний та батьківський колектив для досягнення спільної мети.

Номер слайду 4

Виконавці:- учні 4-А класуучні 10 класу (волонтери)батьки учнів - координатор проекту Нестеренко Людмила Іванівна

Номер слайду 5

Робота в групах. Перша група - літератори. Друга група- історики. Третя група- краєзнавці

Номер слайду 6

План реалізації проєкту І. Підготовчий етап:інструктаж;ознайомлення з темою колективної роботи. ІІ. Плануючий етап: визначення шляхів виконання проекту; розподіл обов`язків між членами групи; вибір індивідуальних завдань та розробка маршруту. ІІІ. Змістовно – пошуковий етап: похід за обраним маршрутом;збір та опрацювання інформації; творча робота; оформлення проектної роботи. ІV. Узагальнюючий етап: Презентація та захист проекту «Мій рідний край – моя історія жива».

Номер слайду 7

Визначні місця Донбасу. Святогірська Лавра

Номер слайду 8

м. Святогірськ дуб Камишева

Номер слайду 9

Регіональний ландшафтний парк «Краматорський»

Номер слайду 10

Регіональний ландшафтний парк «Клебан-Бик»

Номер слайду 11

Дружківські скам'янілі дерева

Номер слайду 12

Білокузьминівські мілові скали

Номер слайду 13

Комплексний заповідник Кам'яні могили

Номер слайду 14

м. Соледар Соляні шахти

Номер слайду 15

Регіональний ландшафтний парк «Слов'янський курорт»

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Висновок: Таким чином школярі мають долучитися до вивчення культурного та історичного спадку рідного краю, усвідомити, що від них залежить історична пам'ять майбутніх поколінь. Краєзнавство, яке є безцінною скарбницею збереження історичного досвіду багатьох поколінь наших земляків, є ключовим у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді.

Номер слайду 18

Ефективність краєзнавчої роботи значною мірою залежить від реалізації діяльнісного підходу. Особистість громадянина-патріота формується інтенсивніше, якщо він любить Батьківщину не на словах, а й на ділі, якщо бере реальну участь у діяльності, в якій апробуються на практиці громадянські цінності, якщо ця діяльність торкається його почуттів, відповідає його потребам та інтересам. У краєзнавчій роботі, як напрямку виховання, особливого значення набуває особистісно орієнтований підхід, коли в центрі освітньо-виховного процесустоять інтереси дитини, її потреби та можливості, права окремого індивіда, його суверенітет. Лише завдяки співпраці школи, батьків та учнів можна реалізувати модель виховання громадянина – патріота. Реалізований колективний проект «Мій рідний край – моя історія жива» і є тим інструментом, який на практиці сприяє процесу виховання засобами краєзнавства.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Виховна робота
Додано
26 серпня 2023
Переглядів
132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку