Презентація «Властивості вод Світового океану». 6 клас

Про матеріал

Презентація з географії 6 класу допоможе вчителю та учням провести уроки на тему: «Властивості вод Світового океану». Солоність. Температура води.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Властивості вод Світового океану. Географія 6 клас

Номер слайду 2

Чому в океані вода солона?У всіх морях і океанах Землі вода має гірко-солоний смак. Солоний смак воді додає кухонна сіль, гіркий ̶ солі магнію Солі, як і сама вода океанів, потрапляють на земну поверхню передусім з надр Землі Солі приносяться в Океан і річковими водами.

Номер слайду 3

Солоність води – це кількість грамів різних хімічних речовин, розчинених в одному літрі води . Солоність води позначається символом S і виражається в проміле, тобто в тисячних частках, і позначається так: 0/0035 г 1 літрг\л35 0/00 промиле

Номер слайду 4

полярні широти35 0/00 Солоність вод у морях і океанах становить в середньому 35 0/00 (проміле) 35 грам хімічних речовин на 1 літр води37 0/0037 0/0035 0/0035 0/0032 0/0032 0/00 Солоність вод океану помірні широтитропічні широти екваторіальні широти

Номер слайду 5

У Мертвому морі солоність води Становить 270 0/00 (проміле)

Номер слайду 6

Температура поверхневого шару води в Світовому океані знижується від екватора до полюсів-20 С-20 С+280 Секвавтор. Це залежить від кількості сонячного тепла, що його одержує океан. Температура води в океані

Номер слайду 7

еквавтор+280 С-20 СНайвища температура (+25…+280 С) ̶ в екваторіальних і тропічних широтах з жарким кліматом-20 СНайнижча температура ( ̶ 1,80 С) ̶ у полярних районах з холодним кліматом

Номер слайду 8

Картосхема температури води на поверхніізотерми Яка температура води біля Європи?+ 150 С Як змінюється температура в Тихому ок.? Як змінюється температура в Атлантичному ок.? Як змінюється температура в Індійському ок.?

Номер слайду 9

Температура замерзання солоної води нижча від 00 СЄвразія. Пн. Америка. Північний льодовитий океан Води Світового океану вкриваються кригою тільки в полярних районах

Номер слайду 10

Антарктида. Лід постійно вкриває лише центральну частину Північного льодовитого океану та Антарктиду

Номер слайду 11

До тисячі м. температура води знижуєтьсяпоступово до +2..+30 С4000м1000м100м+280 С+2,40 С00 С+2..+30 С На глибині понад 4000м вся маса води має однакову температуру 00 С Біля морського дна речовина мантії передає тепло водам океану. Зміна температури води з глибиною

Номер слайду 12

Колір води в океані100м. Теплі води зосереджені у відносно тонкому поверхневому шарі ̶ приблизно 100м завтовшки На таку глибину проникає і сонячне світло, глибше ̶ панує темрява Отже, океан ̶ холодний, темний і солоний

Номер слайду 13

Висновок. Води океану мають багато властивостей, основними з них є рівень солоності та температура. Солоністю називають кількість грамів хімічних речовин, розчинених в 1 л води. Одиниця виміру солоності - проміле ( 0/00). Температура вод Світового океану змінюється у верхніх шарах від екватора до полюсів. Це залежить від кількості сонячного тепла, що його одержує океан. З глибиною температура води в океані знижується.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Лід, який утворюється при замерзанні води в Океані, називається океанічним. Він формується переважно в Північному Льодовитому океані

Номер слайду 16

Приєднаний до берега лід називається береговим припаєм, а той, що рухається з течіями – дрейфуючою кригою

Номер слайду 17

Дрейфуюча крига відокремлюється відльодового покриву Антарктиди і островів полярних широт

Номер слайду 18

Морські течії й вітри переміщують її у помірні широти, де вона поступово тане

Номер слайду 19

Для проторення шляху кораблям через суцільний лід служить атомний криголам

Номер слайду 20

Лід, який лежить в області материкової обмілини біля берега і спирається на дно, називають шельфовим

Номер слайду 21

Лід, що сформувався на суходолі, в море сповз під дією сили тяжіння називається материковий

Номер слайду 22

Від нього відколюються і починають Дрейфувати величезні брили - айсберги

Номер слайду 23

Над водою знаходиться лише 1/10 частина ойсберга(до 40 м), а решта ж прихована водами Океану

Номер слайду 24

"Постачальниками“ айсбергів є території з покривними льодовиками переважно Антарктида та Гренландія.

Номер слайду 25

Айсберги рухаються від них до 30-х широт обох півкуль і поволі розтають

Номер слайду 26

Зіткнення з айсбергами були причиною загибелі морських суден, таких, як пароплав "Титанік“ у 1912 році.

Номер слайду 27

Основними властивостями океанічних вод є: прозорість солоність колір температура смак 2 відповіді1

Номер слайду 28

У якому напрямку відбувається зниження температури поверхневого шару води в Океані від узбережжя до центру Океану від екватора до полюсів від полюсів до екватора2

Номер слайду 29

У яких одиницях вимірюють солоність води?% кг0/00 м3 Торкніться курсором на буквах вірної відповіді та натисніть лівою кнопкою мишки3style.colorfillcolorfill.typefill.onrrrrr

Номер слайду 30

1. Кобернік. С. Г., Коваленко. Р. Р. Географія: Довідник для абітурієнтів та школярів загальноосвітніх навчальних закладів: Навчально-методичний посібник.— Видання друге, доповнене. —К.: Літера ЛТД,2007.2.  Географія: підручник для 6 кл. загальноосвіт. навч. закл./ В. М. Бойко, С. В. Мікелі .̶ ХАРКІВ: СИЦИЯ, 20143. Загальна географія.6 клас: посібник для вчителя/О. О. Байназарова – Харків: Веста «Ранрк», 2002. (На допомогу вчителю)4. http://naurok.com.ua. Джерела

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
4.9
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 28
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Махота Светлана
    Дякую за змістовний та цікавий матеріал до уроку!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Наталія Мовчан
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Майоренко Світлана Георгіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Висоцька Тетяна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Ралко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Переверзева Інна Євгенівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Загребельна Ріта Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Петченко Наталя
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
  10. Григоришина Вікторія Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Горовий Іван
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  12. Леськів Оксана Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  13. Антонюк Ліана Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  14. Фурсова Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  15. Панасюк Віра Ульянівна
    Вдячна за ваші презентації. Подобаються. Чітко за темами, лаконічні, цікаві для учнів.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  16. Петрівська Олена Олегівна
    Дуже подобаються ваші презентації! Дякую вам)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  17. Боровська Тетяна Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  18. Світенко Олександра Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  19. Пазенкова Світлана Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  20. Попова Екатерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  21. Makovska Alla
    Дуже гарний виклад матеріалу. Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  22. Matveeva Angelina
    Дякую вам! Успіхів!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  23. Smochko Nataliia
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  24. Zaft Raisa
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  25. Процько Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  26. Гирун Людмила Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  27. Zadoya Ivan
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  28. Виноградова Людмила Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 25 відгуків
pptx
Додано
28 лютого 2018
Переглядів
61272
Оцінка розробки
4.8 (28 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку