Презентація " Вода - це життя"

Про матеріал
В презентації роповідається про значення води вжитті людини. Про Світовий океан та ойого частини. Цікаві факти про океани.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода в природі. Світовий океан, його частини Вчитель початкових класів Червонівської філії ОКЗ « Карпівська ШЗСО»: Тімуш Л.Л.

Номер слайду 2

Відгадування загадок Що таке : живе і ллється, Часом і на камінь пнеться, Як немає – все всихає, Звір і птиця помирає? Відома з віку рідина, усяк її вживає, Буває хмаркою вона, сніжинкою буває, Бува, як скло, крихка, тверда, Звичайно, підкажіть, ….

Номер слайду 3

Вода в природі

Номер слайду 4

Вода в природі

Номер слайду 5

Світовий океан Нашу планету можна назвати планетою океанів. Уся вода на земній кулі називається Світовим океаном.

Номер слайду 6

Світовий океан та його частини Весь Світовий океан ділиться на чотири частини, тобто чотири океани. Океани – це величезні простори води. Атлантичний океан. Індійський океан. Тихий океан. Північний Льодовитий океан.

Номер слайду 7

Світовий океан

Номер слайду 8

Тихий океан Тихий океан – найбільший за площею, найглибший і найдовший з океанів. Головні його особливості – великі глибини, часті рухи земної кори, безліч вулканів на дні, величезний запас тепла в його водах, виключна різноманітність органічного світу.

Номер слайду 9

Атлантичний океан Атлантичний океан – другий за величиною океан Землі після Тихого океану. З найдавніших часів освоювався людиною. З епохи Великих географічних відкритів Атлантичний океан став головним водним шляхом на Землі.

Номер слайду 10

Індійський океан Індійський океан відрізняється своєрідним становищем на планеті: більша частина його лежить на Південній півкулі. На півночі він обмежений Євразією і не має зв'язку з Північним Льодовитим океаном. Природа Індійського океану має багато спільного з природою Тихого океану.

Номер слайду 11

Північний Льодовитий океан Північний Льодовитий океан – найменший з океанів Землі. Цей океан відрізняється великою кількістю льодів і відносно малими глибинами.

Номер слайду 12

Гра “ Так чи ні?” Значну поверхню земної кулі займає вода. Зовсім без води можуть існувати деякі живі істоти. Океан – частина Світового океану. Світовий океан поділяється на три океани. Моря – частина Світового океану. Не всі моря й океани належать до Світового океану. Океани займають більше половини поверхні Землі. Моря не є частинами океану.

ppt
Додано
24 березня 2019
Переглядів
2111
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку