Презентація "Володимир Винниченко "Кумедія з Костем"

Про матеріал
Презентація містить різні види завдань, які допоможуть перевірити рівень засвоєння учніми тексту твору, допоможуть схарактеризувати героїв, дати оцінку прочитаному. У ній звучить заклик не бути байдужими до чужого горя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Володимир Винниченко «Кумедія з костем»Урок позакласного читання

Номер слайду 2

Мета урокуформувати компетентності:предметні: продовжувати роботу над змістом оповідань В. Винниченка про дітей, зокрема звернути увагу на проблематику твору «Кумедія з Костем»; продовжувати навчати аналізувати епічний твір;ключові: удосконалювати вміння виразно й вдумливо читати епічні твори; розвивати вміння висловлювати свою думку, коментувати окремі епізоди, висловлювати своє ставлення до літературних персонажів;загальнокультурні: виховувати вміння усвідомлювати найважливіші цінності моралі та етики, що роблять людину духовно багатою й щедрою на добро, порядність, чесність.

Номер слайду 3

Незакінчене речення1. «Кам'яним виродком» Костя прозвали, бо він ніколи… 2. Кость пас не свою худобу, а… 3. Єдине чого не любив Кость, — … 4. Усі вирішили, що Кость хворий на… 5. Батьком Костя вважали… 6. Кость заплакав, коли… 7. Річчю, яку підібрав хлопчик після того, як пішов пан, був…

Номер слайду 4

Літературна гра «хронологія подій»1. Лановий побив Костя. 2. До хлопчика викликали лікаря. 3. Тетяна поширила чутки, що Кость захворів на холеру. 4. Хлопчаки дражнили Костя «байстрюком». 5. Кость пас панську худобу. 6. Пан прийшов до Костя перевірити, чи справді хлопчик хворий. 7. Кость заплакав уперше в житті. 8. Тетяна побігла за фельдшером. 9. Кость вимагав повернути йому недопалок.

Номер слайду 5

Перевір себе1 – 52 – 43 – 14 – 35 – 26 – 67 – 98 – 79 - 8

Номер слайду 6

Бесіда за змістом прочитаного

Номер слайду 7

Усне малювання Учасник обирає одного з героїв оповідання, описує його, але не називає ім'я. Учні мають відгадати, про кого йдеться.

Номер слайду 8

Літературна гра «вірю – не вірю»1. Кость був сиротою. 2. Кость заплакав, коли його побив лановий. 3. Костя часто дражнили байстрюком.  4. Хлопчик не любив пана. 5. Тетяна дуже любила Костя. 6. До Костя ніхто не підходив, бо вважали, що хлопчик хворий на холеру. 7. Пан сильно переживав за долю Костя. 8. Кость справді хворів на холеру.  9. Кость так і помер із недопалком у руці.

Номер слайду 9

Літературна гра «вірю – не вірю»Так НіТак. НіНіТак. НіНіТак

Номер слайду 10

Робота зі схемою

Номер слайду 11

Літературна гра «співавтори»Уявіть, що ви можете переписати сюжет оповідання «Кумедія з Костем». Що б ви змінили?Група 1. Продумайте, як могли б розвиватися події, якби в Костя була мати. Група 2. Поміркуйте, що могло б статися, якби пан визнав себе батьком Костя. Група 3. Уявіть, що в оповіданні «Кумедія з Костем» з'явився новий персо-наж — Федько. Чи могло б це щось змінити в сюжеті твору?

Номер слайду 12

Домашнє завдання Записати альтернативну історію розвитку події у творі В. Винниченка «Кумедія з Костем».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ярич Вікторія Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 жовтня 2020
Переглядів
9185
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку