Презентація "Вплив електромагнітного поля на організм людини"

Про матеріал
Презентація "Вплив електромагнітного поля на організм людини". Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив електромагнітного поля на організм людини

Номер слайду 2

Електромагнiтне поле (ЕМП) – особлива форма матерiї, за допомогою якої зiйснюється взаємодiя мiж електрично зарядженими частинками. Воно складається з двох окремих полiв – електричного та магнiтного. Силовi лінії цих nолiв взаємно перпендикулярнi. Через електромагнiтне поле передаються всi види електромагнiтного випромiнювання – вiд низькочастотного (радiохвилi) до високочастного (рентгенiвське та гамма-випромiнювання).

Номер слайду 3

Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів: Найбільший вплив на електромагнітну обстановку будь-яких будівель в діапазоні промислової частоти 50 Гц вносить електротехнічне устаткування, а саме: кабельні лінії, що підводять електрику до усіх квартир та інших споживачів системи життєзабезпечення будівлі, а також розподільні щити і трансформатори.

Номер слайду 4

Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів: Мікрохвильова піч – небезпечний електричний прилад (потрібно перебувати від нього на відстані не ближче 30 см під час його роботи)

Номер слайду 5

Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів: Пилосос – небезпечна відстань електромагнітного випромінювання – 60 см. Електроплитка – небезпека тривалого знаходження біля електроплити ближче, ніж 30 см, на жаль, рідко береться до уваги домогосподарками;

Номер слайду 6

Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів: Холодильник – у різних джерелах небезпека електромагнітного випромінювання різна і небезпечна відстань коливається від 30 см до 1,5 метра. Електричний чайник – область випромінювання до 25 см

Номер слайду 7

Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів: Пральна машина – небезпечна відстань коливається від 40 до 60 см. Посудомийна машина – до 40 см

Номер слайду 8

Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів: Електрична праска – небезпечна лише в режимі нагрівання, а відстань небезпечного випромінювання – 20 см. Телевізор – один з найнебезпечніших побутових приладів і відстань до нього має бути не менше 1,5 метра, а для телевізорів 29 дюймів і більше – відстань слід збільшити до 2 і більше метрів

Номер слайду 9

Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів: Кондиціонер – як і телевізор, є одним з самих „випромінюючих” приладів, тому безпечно знаходитися не ближче 1,5 метра. Комп'ютер – незважаючи на введення дуже жорстких заходів зі зниження електромагнітного випромінювання, цей прилад залишається досить небезпечним (бажано знаходитися не ближче 80 см від екрану)

Номер слайду 10

Перелік небезпечних побутових електроприладів та ступінь їхньої небезпеки для користувачів: Радіотелефон – напевно, найшкідливіший за електромагнітною дією на людину пристрій через дуже близьку відстань до людського мозку при використанні. Щодо мобільних телефонів, зараз ще немає однозначного й достовірного наукового підтвердження їхнього негативного впливу на людину, проте випромінювання від них не може не робити негативного впливу на організм. При роботі мобільного телефону електромагнітне випромінювання сприймається не тільки приймачем базової станції, але й тілом користувача, і в першу чергу його головою. Що при цьому відбувається в організмі людини і наскільки цей вплив небезпечний для здоров'я – однозначної відповіді на це питання дотепер не існує.

Номер слайду 11

Висновки: У зв'язку з бурхливим зростанням числа технологій і приладів уникнути впливу електромагнітних полів у світі практично неможливо. Але треба зрозуміти, що повне дотримання санітарних і гігієнічних норм при використанні побутових приладів практично знешкоджує вплив електромагнітних полів на людину.

Номер слайду 12

Джерелаhttp://zakinppo.org.ua/bezpeka-zhitt-dijalnosti/3694-vpliv-elektromagnitnih-poliv-na-ljudinuhttps://www.bsmu.edu.ua/blog/1930-vplyv-electromagnitnyh-poliv/https://www.google.com/search?biw=1920&bih=920&tbm=isch&sa=1&ei=Oog4 Xti. POYmmmw. Wnxr6 ABA&q=%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8 C%D0%BD%D1%96+%D0%BB%D1%96%D0%BD%D1%96%D1%97&oq=%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8 C%D0%BD%D1%96+%D0%BB%D1%96%D0%BD%D1%96%D1%97&gs_l=img.12..0i19.3784889.3784889..3786241...3.0..0.108.308.3j1......0....2j1..gws-wiz-img.......0i24. RBWlel. N4twc&ved=0ah. UKEwj. Yl. NXlobbn. Ah. UJ06 YKHSej. D0 AQ4d. UDCAc#imgrc=wxe. V6v. UNwo. Bgc. M:

pptx
До підручника
Фізика (рівень стандарту) 11 клас (Сиротюк В.Д., Баштовий В.І.)
До уроку
§ 28. Електромагнітне поле. Електромагнітні хвилі
Додано
29 жовтня 2020
Переглядів
13012
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку