Презентація "Впровадження програми Афлатот в ДНЗ"

Про матеріал

Вашій увазі пропонується презентація з досвіду роботи дошкільного закладу щодо впровадження програми соціальної та фінансової освіти "Афлатот" в роботу з дітьми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Програма AFLATYN Комплексна дитиноцентрична програма для дітей від 3 до 18 років, що впроваджується в 112 країнах світу ФІНАНСИ ПРОЕКТИ РЕСУРСИ ВПЕВНЕННІСТЬ ПЛАНУВАННЯ НАКОПИЧЕННЯ

Номер слайду 3

AFLATYN ‒ у перекладі з арабської означає дослідник (людина, яка мислить, досліджує, вивчає та діє) “AFLATYN” - це програми: AFLATOT - програма для дітей 3–6 років AFLATYN - програма для дітей 7–14 років AFLATIN - програма для дітей 15–18 років

Номер слайду 4

На виконання наказу МОН України від 22.01.2016 №46 «Щодо упровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку» наш дошкільний навчальний заклад розпочав діяльність щодо впровадження в практику роботи з дітьми старшого дошкільного віку програми «Афлатот» МЕТА: Створення довгострокових перспектив соціальної інтеграції; формування навичок соціальної участі; зростання прав та можливостей дошкільнят; повноцінний розвиток дошкільника.

Номер слайду 5

Принципи та підходи, які є концептуальною основою програми, а саме: дитиноцентричний підхід – дитина є центром навчально-виховного процесу; комплексний підхід до розвитку особистості – фізичний, когнітивний, соціальний, емоційний; навчання через гру та активну діяльність – важливим є набуття безпосереднього досвіду дитини та врахування тих реалій, в яких діти живуть; провідна роль батьків та вихователів.

Номер слайду 6

Раннє дитинство є найбільш сензитивним періодом для позитивного впливу. Розвиток дітей у цей період сильно залежить від навколишнього їхнього середовища, а ефект від навчання в цей період залишається на все життя. Вкрай важливо, що освітні програми та навчальні курси з придбання життєвих навичок, такі як Афлатот, також розроблені для цієї вікової групи дітей.

Номер слайду 7

Засідання творчої групи педагогів закладу “Світ Афлатуна”

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

В МУЗЕЙНІЙ КІМНАТІ «БАТЬКІВСЬКА ХАТА» ПРОВОДИЛИСЯ СВЯТА, РОЗВАГИ, ЯРМАРОК УРОЖАЮ

Номер слайду 13

Вчилися економності, виростили квіти для мами

Номер слайду 14

Номер слайду 15

СІМ’Я – ЦЕ ПЕРШИЙ ПЕДАГОГ, ЯКИЙ МАЄ ВЕЛИЧЕЗНИЙ ВПЛИВ НА ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ЗНАНЬ ДИТИНИ, ЇЇ ПОВЕДІНКУ. Важлива складова програми – залучення батьків до економічної освіти дошкільнят Батьки розглядаються як важливі дійові особи та помічники педагога у формуванні фінансових понять

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Результативність своєї праці педагоги закладу вбачають в: умінні дітей аналізувати свої риси характеру, цінності й переконання, а також будувати свої стосунки із членами сім’ї, друзями та суспільством; критично аналізувати та з’ясовувати, які права дитини дотримуються або ж порушуються в суспільстві; розуміти сутність понять «заощадження», відповідально використовувати та накопичувати фінансові, матеріальні й інші ресурси; планувати й складати власний і сімейний бюджет для досягнення бажаної мети; організовувати ініціативи й заходи та здійснювати проекти, що позитивно впливатимуть на суспільство.

Номер слайду 18

Упровадження програми з дітьми 6-го року життя (2016-2017 н.р.) Упровадження програми з дітьми дошкільного віку (2017-2018 н.р.) Співпраця з батьками. Організація та проведення заходів до тижня соціальної і фінансової освіти (щороку, березень) Організація та проведення заходів до Дня заощаджень (щороку, жовтень) Організація та проведення заходів до Дня народження Афлатуна (щороку 17 березня)

Номер слайду 19

ppt
Додано
25 жовтня 2018
Переглядів
4778
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку