Презентація "Європейський тиждень спорту"

Про матеріал
Презентація до виховної години для 7 класу на тему "Європейський тиждень спорту".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Європейський тиждень спорту

Номер слайду 2

Масовому залученню громадян до регулярних занять фізкультурою та спортом надають увагу в усіх країнах, адже це зміцнює здоров’я нації, посилює віру людей у власні сили, а також формує звички цивілізованого суспільства — дисципліну, чесну конкуренцію, почуття співпричетності.

Номер слайду 3

Наша країна завжди славилася видатними спортсменами, а залучати  до спортивних занять якнайбільше дітей та дорослих є одним із завдань державної політики. Реалізації цієї мети сприяє День фізичної культури і спорту України, який щороку відзначається в другу суботу вересня.

Номер слайду 4

Європейський тиждень спортуІніціатива «Європейський тиждень спорту» (далі – ЄТС) була започаткована Європейською Комісією у 2015 році, маючи на меті популяризацію спорту та активного способу життя, залучення до фізичної активності кожного, незалежно від віку чи рівня фізичної підготовки. Традиційно заходи ЄТС проводяться щороку з 23 по 30 вересня.

Номер слайду 5

Фізичні вправи були важливими для українського народу з давнини, адже життя людей беспосередньо залежало від полювання, землеробства та супротиву войовничим чужинцям. Тіло мало бути сильним і витривалим, в тодішньому суспільстві існував ідеал «богатиря» — фізично та морально досконалого чоловіка.  

Номер слайду 6

Спортивні змагання наших пращурів

Номер слайду 7

Пізніше  системою фізичної підготовки прославилося українське козацтво. Козаки Запорізької Січі були неперевершеними вершниками, лучниками, плавцями та борцями, при цьому розробили власне бойове мистецтво, яке не поступалося східним єдиноборствам. 

Номер слайду 8

Європейські види спорту почали поширюватися в Україні з середини XIX століття — в програмі київських гімназій з’явилися гімнастичні заняття, відкрилася в місті й школа з фехтування. Любителями спорту створювалися спортклуби — атлетичний, з кінного та голубиного спорту, з шахів, яхт-клуб. 

Номер слайду 9

1913 року в Києві проходила Перша олімпіада. Для цього в місті спорудили новий стадіон, розрахований на 5 тисяч вболівальників. Програма включала змагання з бігу та стрибків, марафону, футболу, гирьового спорту, фехтування, плавання, кінного спорту, боротьби, гімнастики та велоперегонів за маршрутом від Києва до Чернігова. 

Номер слайду 10

З командних спортивних ігор українці найбільше полюбляють футбол, а найпопулярнішою командою в країні є київське «Динамо». Довгий час цю команду тренував талановитий наставник Валерій Лобановський, а двох її гравців — Олега Блохіна та Ігоря Бєланова було нагороджено «Золотим м’ячем» — надзвичайно престижною футбольною відзнакою. 

Номер слайду 11

В історії незалежної України стали відомими імена Лілії Подкопаєвої, Ганни Безсонової, Руслана Пономарьова, Яни Клочкової, Андрія Шевченка, братів Кличко, Дениса Силантьєва та ще багатьох видатних атлетів, які з гідністю представляли Україну на найважливіших міжнародних змаганнях. 

Номер слайду 12

Закордонні рекордсмени. Дивовижна історія про австралійського 61-річного пастуха на ім’я Кліфф Янг (Cliff Young), який в 1983 році взяв участь в австралійському марафоні на 875 км і виграв його.

Номер слайду 13

Закордонні рекордсмени. Про Террі Фокса може розповісти, мабуть, будь-який житель Канади. Він - справжній національний герой.

Номер слайду 14

Дякую за увагу! style.text. Decoration. Underline

pptx
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
365
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку