Презентація " Всесвітній день сніговика"

Про матеріал
А чи знаєте Ви, що 18 січня святкують Всесвітній День Сніговика? Така чудова ідея прийшла в голову німецькому колекціонеру Корнеліусу Гретцу, який ще будучи юнаком, почав збирати зображення сніговиків. У 2008 році він увійшов зі своєю колекцією в книгу рекордів Гінн У нього більше трьох тисяч експонатів! І все це - Сніговики!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

18 ГРУДНЯДЕНЬСНІГОВИКА

Номер слайду 2

Кулі снігові катаю. Та до купоньки складаю. Капелюх – відро стареньке,Ніс морквяний, червоненький…Вийде білий чоловік. Як він зветься?

Номер слайду 3

Сьогодні я розповім Вам незвичайну і дуже цікаву історію сніговика та відкрию таємницю його появи на світ.

Номер слайду 4

Уявіть собі, наших улюблених, милих сніговичків раніше зображали величезними, злими сніговими монстрами. І не дарма — адже колись зими були затяжними і набагато холоднішими, тож приносили в домівки чимало клопоту.

Номер слайду 5

А в Норвегії вірили, що розглядати сніговиків уночі з-за штор небезпечно! Зустріти снігову фігуру ввечері вважалось поганим знаком. Тому в темний час доби її намагалися обійти стороною. Це вже потім сніговики стали невід’ємними символами зимових свят.

Номер слайду 6

На Русі сніговиків ліпили з давніх-давен та поважали, як і володаря зими Мороза. Сніговиків просили про зменшення лютих морозів. Наші предки вірили, що хурделицею, снігопадами керують духи-жінки. Тому і ліпили на своїх подвір’ях снігових баб.

Номер слайду 7

В Європі сніговиків завжди розкішно прикрашали: вбирали в гірлянди, закутували в шарфи та давали в руки великі, густі мітли. Ніс із морквини задобрював духів урожаю та родючості. Перевернуте відро символізувало достаток в сім’ї.

Номер слайду 8

Цікавий звичай прикрашати сніговика намистом з головок часнику (для здоров’я родини і захисту від злих духів) існував у Румунії.

Номер слайду 9

За старовинним переказом, приблизно 1493 року вперше зліпив снігову фігуру скульптор, поет і архітектор Мікеланджело Буонарроті. Історичні дані запевняють, що першу писемну згадку про сніговика можна зустріти в одній з книг XVIII ст., яка розповідає про «красивого сніговика» величезних розмірів.

Номер слайду 10

Його величність сніговик вперше прикрасив дитячу книгу, видану в Лейпцигу.

Номер слайду 11

Лише в XIX сніговики «стали» добрими героями новорічних казок, з’явилися на вітальних листівках та завоювали любов дитячих сердець.

Номер слайду 12

Найбільшу у світі сніжну бабу зліплено в США, в м. Бетель в 2008 р. Висота рекордсмена –37 м 20 см, вага – 6 тис. тон снігу. Дві ялини заввишки 9 м слугували йому руками.

Номер слайду 13

Свій сніговий рекордсмен є також в Україні. Це найбільший сніговик України, зліплений 18 лютого 2012 р. в туристичному комплексі «Буковель». Висота його – 4 м 85 см, довжина найбільшої кулі – 5 м 20 см. Всього в ліпленні взяло участь понад 300 осіб.

Номер слайду 14

Сучасний та звичний для нас образ сніговика створений завдяки різним мультфільмам та казкам. Насправді сніговик, якого ліпили 100 років тому та більше, може зовсім бути не схожим на свого «сучасного брата».

Номер слайду 15

Ідея цього свята спала на думку колекціонеру Корнеліусу Гретцю з Німеччини, який у юнацькому віці розпочав збирати зображення сніговиків, а в 2008 році зі своєю коллекцією з понад трьома тисячами експонатів увійшов до книги рекордів Гіннесса.

Номер слайду 16

ВІКТОРИНА «ЗНАВЦІ МУЛЬТФІЛЬМІВ»

Номер слайду 17

ЦІКАВЕ ЧИТАННЯ

Номер слайду 18

СЕНКАН

Номер слайду 19

ВЕСЕЛА МАЙСТЕРНЯ

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Литвинець Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кулага лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Шмагун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
16 січня 2022
Переглядів
7833
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку