Презентація"Всесвітній день снігу"

Про матеріал
Підбір інформації по даній тематиці :ідея винекнення свята, зимовий сніг, зимові види спорту, легенда про сніг
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітній день снігу Підготувала Гураль Т. С. Вчитель початкових класів

Номер слайду 2

ЩО ЦЕ ЗА ДЕНЬ?Здавалося б, ми не хочемо зими – холоду та коротких, похмурих днів. Але є причина, з якої багато людей з нетерпінням очікують саме на цю пору року. Це сніг – біле природне диво. Витончені сніжинки, сріблястий іній, пухнасті замети – сніг буває різним, але він завжди викликає захват, відчуття чистоти, створює атмосферу казки. Та, мабуть, найбільше люблять сніг люди, які займаються зимовими видами спорту. Щоб таких ставало більше, а особливо для залучення дітей до зимового спорту, Міжнародна федерація лижного спорту заснувала свято – Всесвітній день снігу. Його відзначають щорічно в третю неділю січня.16 січня 2022р.

Номер слайду 3

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СНІГУ? Сніг являє собою атмосферні опади у вигляді льодових кристалів. Формується сніг у хмарах за температури нижчої за 0°С. Тоді водяна пара в атмосфері конденсується безпосередньо в лід, не проходячи через стан рідини. Сформувавшись, льодовий кристал притягує до себе й заморожує нову водяну пару. Так природа створює сніжинки. Попри те, що більшість з них мають форму правильного шестикутника, кожна сніжинка є неповторною.

Номер слайду 4

БІЛЕ ПІР’ЯСніг здавна сприймався людьми як справжнє диво. За однією з найкрасивіших легенд, ми завдячуємо появою снігу ангелам, що колись повстали проти Бога. Переможені в нерівній битві ангели падали й втрачали пір’я зі своїх крил, і воно покривало землю білим килимом.  Відтоді в світі з’явився сніг і літо почало змінюватися зимою.

Номер слайду 5

Зимовий сніг Сніговий покрив регулює температуру поверхні землі, а тала вода – джерело наповнення річок та інших водойм. Теплоізоляційні властивості снігу теж незамінні. Під шаром снігу в 30 сантиметрів ґрунт захищений від перемерзання, а отже, захищені і всі живі організми, що живуть в ґрунті.

Номер слайду 6

ЗИМОВІ ВИДИ СПОРТУЗ 1901 року в світі з’явилися міжнародні змагання з зимових видів спорту – Північні ігри, а з 1924 року почалися ЗимовіОлімпіади. у Франції.

Номер слайду 7

*Лижі*біг на ковзанах *хокей*фігурне катання *бобслей

Номер слайду 8

А якщо раптом лиж немає, або кататися на них поки що не дуже виходить, то варто просто вийти на вулицю, щоб порадіти снігу, зрештою, просто повеселитися на свіжому повітрі.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шмагун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 січня 2022
Переглядів
1524
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку