Презентація "Вступ. Чому необхідно вивчати географію"

Про матеріал
НУШ Презентація "Вступ. Чому необхідно вивчати географію" Презентація розроблена відповідно до Модельної навчальної програми «Географія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вступ. Чому необхідно вивчати географію

Номер слайду 2

Географія - одна з найдавніших наук. Назву їй дав Ератосфен понад 2200 років тому. Слово «географія» в перекладі з грецької мови означає «землеопис»

Номер слайду 3

«Батьком географії» заслужено називають Ератосфена. Він першим назвав науку про Землю «географією», обчислив коло Землі, визначив її розміри, виділив п ’ять зон – жарку, дві помірні й дві холодні – та описав їхні межі. Ератосфен склав карту світу, розширивши його межі від Греції до островів Цейлон та Ісландія.

Номер слайду 4

Географія - це наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність, про взаємодію людей і природи.

Номер слайду 5

Географія досліджує поверхню Землі: материки й океани, острови та моря, річки, країни, вулкани, ґрунти, рельєф тощо. Географи вивчають не лише природні об’єкти та явища, а й те, що створено в результаті діяльності людини (населені пункти, транспортне сполучення, підприємства тощо). Географічні об’єкти характеризуються розміщенням на певній території, вони взаємодіють між собою, створюючи неповторний вигляд нашої планети.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Патрімоніто - кумедний чоловічок, який представляє юного помічника, що охороняє Світову спадщину. Це символ молодіжного руху з вивчення об’єктів культурної і природної спадщини.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Географічну дисципліну виділяють картографію. Це наука про створення та використання географічних карт.

Номер слайду 10

Досить молода її галузь - комп’ютерна (цифрова) картографія, яка займається комп’ютерною обробкою цифрових просторових даних. Ще одна дисципліна на стику географії та високих технологій - створення ГІС (географічних інформаційних систем).

Номер слайду 11

Головні завдання сучасної географії - вивчати взаємозв’язки між різними природними явищами, проблеми впливу людини на довкілля, берегти та примножувати багатства нашої планети, щоб передати їх майбутнім поколінням.

Номер слайду 12

Д/З: опрацювати параграф 1 Підготуйте інформацію (презентацію) про українського вченого-географа (за вашим вибором). Розкажіть про його внесок у розвиток науки.

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
25 вересня 2023
Переглядів
865
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку