Презентація "Вулканізм і вулкани"

Про матеріал
Презентацію може бути використано для підготовки до уроку географії.Вона дає розуміння , що таке вулкани вулканізм, гейзери, види вулканів та їх поширеня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Грецький історик Геродот (484–425 рр. до н.е.) згадував острів Хієру у Середземному морі, де є гора, на вершині якої був вихід “димаря” кузні Гефеста-бога вогню. Римляни звали бога Вулканом, а острів – Вулькано. Грицюк О.С.

Номер слайду 3

Рух магми в мантії

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Словничок Магма-це розплавлена речовина мантії насичена газами Лава – магма без газів Осередок магми – місце утворення магми Жерло – тріщина по якій рухається магма Кратер- отвір з якого витікає магма

Номер слайду 6

Відомо близько 10 тис. вулканів ДІЮЧІ– 2 тис. ЗГАСЛІ– 8 тис. Вивергались в історичний час Вивергались в доісторичний час Останні виверження були у 864 р. та 1707 р. Не вивергався на пам'яті людства Грицюк О.С.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Грицюк О.С.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Підводні вулкани

Номер слайду 11

Грязеві вулкани

Номер слайду 12

Продукти діяльності вулкана ЛАВА

Номер слайду 13

Продукти діяльності вулкана ПОПІЛ і ПАРА

Номер слайду 14

Вулканічні камені та бомби

Номер слайду 15

влк. Везувій влк. Етна влк. Ключевська сопка влк. Фудзіяма влк. Кракатау влк. Гекла влк. Кіліманджаро влк. Мауна-Кеа влк. Мауна-Лоа влк. Кілауеа Грицюк О.С.

Номер слайду 16

М а г м а 100ОС Поряд з діючими і згаслими вулканами трапляються гарячі джерела й гейзери. Це свідчить про те, що магма охолоджується під землею дуже повільно. Гарячі джерела спокійно витікають з тріщин земної кори. Гейзери періодично фонтанують Грицюк О.С.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

На заході США у Єллоустонському національному парку знаходяться близько 200 гейзерів. В тому числі й найвищий у світі гейзер – Велетень (91 м). Гейзер Старий Служака періодично викидає воду на висоту 50-70 м. Грицюк О.С.

Номер слайду 20

Найвищий гейзер у Новій Зеландії На Північному острові Нової Зеландії є гарячі джерела, гейзери, мальовничі вулкани. Найвищий гейзер Похуту (“вибух”) сягає висоти 30 м. Грицюк О.С.

Номер слайду 21

Грицюк О.С.

Номер слайду 22

1. Процес виходу магми на поверхню Землі називається… (вулканізм) 2. Канал по якому рухається магма до поверхні… (жерло) 3. Отвір через який виливаєтьсся магма… (кратер) 4. Магма вивержена на поверхню… 5. Вулкани поділяються на два види… 6. Підземні води поблизу вулканів – це… (лава) (діючі та згаслі) (гейзери, гарячі джерела) Грицюк О.С.

ppt
Додав(-ла)
Грицюк Оксана
Додано
14 грудня 2020
Переглядів
957
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку