Презентація "Введення, редагування та форматування символів і абзаців". Інформатика 5 клас.

Про матеріал

Презентація "Введення, редагування та форматування символів і абзаців". Інформатика 5 клас.

Урок-подорож.

1.Країна великої таємниці

2.Подорож у минуле

3.Віртуальна країна – «Введення, редагування та форматування символів і абзаців»

4.Оздоровчі процедури

5.Кімната праці

6.Дорога додому

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-подорож«Введення, редагування та форматування символів і абзаців» 5 клас

Номер слайду 2

План подорожіКраїна великої таємниціПодорож у минуле. Віртуальна країна – «Введення, редагування та форматування символів і абзаців»Оздоровчі процедури. Кімната праціДорога додому

Номер слайду 3

Перша зупинка: країна великої таємниці1. Пристрій для друку даних на папері або спеціальній плівці. 2. Програма, призначена для створення й опрацювання текстових документів.3. Наука про інформацію та інформаційні процеси, про комп’ютери та їх застосування.4. Один із об’єктів текстового процесора (довільна послідовність символів, що закінчується натисненням клавіші Enter).(принтер)(ворд)(інформатика)(абзац)

Номер слайду 4

5. Один із об’єктів текстового процесора (одне чи кілька логічно пов’язаних слів, що закінчуються крапкою або знаками оклику чи питання).6. Кишеньковий персональний комп’ютер, доповнений можливостями мобільного телефону.7. Один із об’єктів текстового процесора (літера, цифра, знак пунктуації тощо).8. Один із об’єктів текстового процесора (складова текстового документа, крім тексту, може містити й інші об’єкти).(речення)(смартфон)(символ)(сторінка)

Номер слайду 5

друга зупинка: подорож у минуле

Номер слайду 6

третя зупинка: - «Введення, редагування та форматування символів і абзаців»Форматування символів. Для зміни шрифтового оформлення тексту використовується підпункт Шрифт пункту в меню Головне. Якщо необхідно змінити шрифт в фрагменті уже набраного тексту, його потрібно спочатку виділити, вибрати потрібні параметри.

Номер слайду 7

Діалогове вікно Абзац дозволяє вказати величини лівого і правого відступів для всіх сторін абзацу, а також відступ першого рядка абзацу від лівого краю.

Номер слайду 8

У тексті не може бути більше від одного пробілу підряд. Перед будь-яким розділовим знаком пробіл не ставиться, а після - обов'язково ставиться. Виключення: дужка, що відкривається; лапки, що відкриваються. Якщо підряд йдуть два розділові знаки, між ними пробілу немає. Клавіша Enter використовується тільки для завершення абзацу. Для переходу на новий рядок, не розриваючи абзац, використовують комбінацію клавіш Shift+Enter. Для створення "червоного рядка"використовуються маркери на лінійці або клавіша Tab. Правила введення тексту

Номер слайду 9

четверта зупинка: оздоровчі процедури

Номер слайду 10

П’ята зупинка: кімната праці

Номер слайду 11

шоста зупинка: дорога додому

pptx
Додано
20 липня 2018
Переглядів
2832
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку