Презентація "Як дзвенять сніжинки" В. Сухомлинський

Про матеріал
Запропонована презентація стане в нагоді вчителям, які працюють над розвитком творчого мислення школярів.Урок покликаний прищепити дітям уміння бачити незвичайне у звичайному. На протязі всього уроку підтримується інтерес до теми уроку, через використання інтерактивних прийомів. Запитання і завдання вимагають активної розумової діяльності школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Неповторний килим сніговий В. Сухомлинський “Як дзвенять сніжинки” (2 кл., презентація до уроку за класно- дистанційною формою навчання) Бодаківський ліцей Вишнівецької ТГ вчитель початкових класів Душко А. Б.

Номер слайду 2

Девіз нашого уроку: Працюй наполегливо, швидко, старанно, Щоб жодну хвилину не втратили марно.

Номер слайду 3

Відгадайте загадку. Кружляє ніжно-білий пух, міняє зайчик свій кожух, вдягає Лиска рукавички, співають весело синички, ведмідь в барлозі вже дріма. Яка пора, скажіть?....

Номер слайду 4

Дискусія «Зима – найкраща пора року»

Номер слайду 5

Зимовий вітер дмухнув і розсипав прислів’я І група: Взимку, не гріє, сонце, світить, та. ІІ група: Грудень, починає, рік, а зиму, кінчає. ІІІ група: Січень, як у, пече, вуха, так, не січе.

Номер слайду 6

Мовна розминка. Чистомовка (хором): Ма-ма-ма – прийшла до нас зима. Ло-ло-ло – кучугури намело. Ем-ем-ем – саночки візьмем. Дем-дем-дем – на гірку підем. Ам-ам-ам – ой, весело нам!

Номер слайду 7

ЗИМА Асоціативна павутинка

Номер слайду 8

Лист від Зими. Прочитайте уважно завдання і виконайте письмово. Настала …, … зима. Випав …, … сніг. Покрив землю … … . Дує ... вітер. Дерева одяглися у … …. . Зима …. …. …. !

Номер слайду 9

Відгадайте загадку Летять, летять метелики І стеляться до ніг. Сріблясто білі килими Утворюються з них…

Номер слайду 10

Підручник «Я досліджую світ» ст. 62

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Робота з підручником Читання тексту вчителем. Щоденні 5. Слухаю і розумію. З чим автор порівнює дзвін сніжинок?

Номер слайду 13

Сховалось, зарожевів, снігопад, шкільному, кришталева, вслухаюся, замерехтіли, доторкається. Робота з підручником. Повторіть:

Номер слайду 14

Щоденні 5. Читаю для когось – Читайте по черзі по 2 речення. – Поставте одне одному запитання за змістом прочитаного. – Коли відбувалася подія? – Як рухалися сніжинки? – Що здивувало письменника?       – Як ви вважаєте, він справді чув той дзвін, чи просто уявив його собі? – Чим був зачарований автор?

Номер слайду 15

Щоденні 5. Висловлююся за змістом прочитаного Робота з підручником ст.52

Номер слайду 16

Робота з підручником Б. Кузів «Ранкові пліткарки». – Кого називають пліткарем/пліткаркою?Чи гарно пліткувати? – Розгляньте репродукцію картини кераїнського художника Б. Кузіва «Ранкові пліткарки». Якими кольорами художник передав красу зимового настрою? – Кого художник назвав «ранковими пліткарками»? – Пригадайте опис В. Сухомлинського «Як дзвенять сніжинки». Порівняйте, що спільного у творі та репродукції Б. Кузіва «Ранкові пліткарки»?

Номер слайду 17

Вправа «Сніжинка мрій» Ой, дітки,погляньте у нас на килимі теж з’явилася цікава сніжинка. Як ми її назвемо? Ми будемо із LEGO викладати сніжинку. Вам потрібно назвати своє ім’я і доповнити речення: «Я мрію, щоб взимку…» і після цього поставите цеглинку на сніжинку.

Номер слайду 18

Про життя птахів взимку.     Холодна красуня зачарувала весь світ, приспала його до весни.  Казковий сон природи! Та є у нього й інша сторона – зима не тільки  красива, але й холодна і холодна пора року. – Як ви вважаєте кому особливо важко знайти їжу взимку? – А що важче переносять птахи голод чи холод? – Як ви вважаєте, чи можемо ми допомогти нашим пернатим? Як? Загадки ст.52

Номер слайду 19

Слухання музики та вирізання сніжинок Малесенькі сніжиночки, Як зірочки малі, Із неба ви спустилися До нашої землі. Малесенькі сніжиночки Танцюють свій танок, А вітерець кружляє вас На радість для діток! Приспів: Сніжиночки, сніжиночки, Ви - донечки зими! малесенькі сніжиночки, Як любимо вас ми! Сніжиночки, сніжиночки, Красунечки малі, Із неба ви спустилися До нашої землі!

Номер слайду 20

Що найбільше сподобалось на уроці? Що запам’яталось? Де і кому ви зможете розказати вірші про зиму? Вдячна за роботу на уроці. Нaмaлюйте сніжинці личко і пoкaжіть свій нaстpій нa кінець уpoку.

Номер слайду 21

Домашнє завдання Придумайте маленьку казкову історію про зимові сніжинки. Намалюйте ілюстрацію до своєї казки.

ppt
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку