Презентація "Як економно використовувати воду вдома?

Про матеріал
Як економно використовувати воду вдома? Мета: розповісти учням про економне використання води; дати уявлення про те, який шлях долає вода, перш ніж потрапляє у наші будинки; закріплювати знання про воду і про те, як людина її використовує; формувати пізнавальний інтерес до природи; виховувати екологічну свідомість. Слайд 2. 1. Робота над загадкою Відгадка: вода. 2. Бесіда - У яких трьох станах буває вода в природі? (Рідкому – дощ; твердому – сніг, лід; газоподібному – водяна пара). - Який шлях долає вода, перш ніж потрапити у наші будинки? Слайд 3. 1. Бесіда - Чи можна уявити собі життя без води? Чому? - Як людина використовує воду? - Яку воду ви використовуєте для купання, прання, миття посуду? (Гарячу). - Як ви вважаєте, чи багато енергії потрібно для очищення і нагрівання води? 2. Розгляд ілюстрацій і читання тексту - Прочитайте, скільки води витрачає одна людина щодня. Слайд 4. Розгляд ілюстрацій і ознайомлення з трьома правилами заощадження води - Використовуючи три простих правила, ви зможете за рік заощадити ціле озеро діаметром 200 м і завглибшки 2 м. Окрім цього, ви також економите хімікати для очищення води та енергію, що використовується для її нагрівання і перекачування. Слайд 5. Вивчення правил економії води Слайд 6. Гра «Так чи ні» Слайд 7. Запам’ятай!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як економно використовувати воду вдома?Презентацію підготувала Ахтимірова М. М., вчитель початкових класів Конотопського ліцею № 10

Номер слайду 2

Робота над загадкою. Буває хмаркою вона,Пушинкою буваєБува, як скло, Крихка й тверда –Звичайна, підкажіть…вода

Номер слайду 3

Щодня вдома на 1 людину використовуємо:- на миття рук (не закриваючи кран) – 6-8 л;- чищення зубів – 6-8 л;- обполіскування унітазів – 15 л (за одне змивання);- душ – 15-20 л за хвилину;- прання – 130-150 л (за одне прання);- прийняття ванни – 150 л.

Номер слайду 4

Три простих правила – - закривайте кран, поки ви чистите зуби;- мийте посуд не під поточним струменем води, а в раковині, закривши отвір пробкою;- не забувайте закривати воду!і за рік ви зможете заощадити ціле озеро діаметром 200 м і завглибшки 2 м

Номер слайду 5

Правила економії води- під час полоскання рота – закривати кран;- замінити прийом ванни душем;- приймаючи душ, намагатися, щоб вода не витрачалася марно;- мити посуд не під поточним струменем, а в раковині, закривши зливний отвір пробкою;- прати білизну при повному завантаженні машини;- за допомогою батьків полагодити всі крани, що підтікають;- на дачі поставити бочку для водостічної води.

Номер слайду 6

Гра “Так чи ні”Коли я вмиваюся і чищу зуби:- я розмірковую про свої проблеми;- я захоплююся водою – це дивна речовина;- я витрачаю стільки води, скільки побажаю;- я закриваю кран, поки чищу зуби;- проблема води – це проблема дорослих, нехай вони її розв’язують;- я погано закручую крани, а коли з них продовжує крапати вода, кличу дорослих і прошу полагодити кран;- води на Землі багато, можна не турбуватися, чистої води завжди на всіх вистачить.

Номер слайду 7

Запам’ятай! Економлячи воду, ми зберігаємо енергію, гроші, своє здоров’я і здоров’я нашої планети

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
21 січня
Переглядів
169
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку