Презентація "Як харчування впливає на здоров’я людини. Страви української кухні. Мініпроєкт «Як з’явився перший вареник» "

Про матеріал
Презентація може бути використаною до уроку "Я досліджую світ" за підручником Т.Гільберг, С.Тарнавської, Л.Грубіян, Н.Павич. Фізкультхвилинку можна вставити в будь-якому місці. Мета: продовжувати формування вміння культури харчування, слідкувати за своїм здоров’ям; формувати позитивне ставлення до здорового харчування та корисних продуктів; виховувати прагнення до здорового способу життя; продовжувати вчити виявляти пізнавальну активність на уроках, співпрацювати і взаємодіяти з іншими у різних ситуаціях (навчання, гра); продовжувати формувати вміння працювати у спільноті, дотримуючись правил; виховувати дружні стосунки в класі, спільноті, розвивати увагу, мислення, мовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як харчування впливає на здоров’я людини. Страви української кухні. Мініпроєкт «Як з’явився перший вареник?»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Поміркуй, як ти розумієш словосполучення «Національна кухня»?

Номер слайду 5

Щоб цілком познайомитися з новою країною, важливо не тільки побачити її головні пам’ятки, а й спробувати національну кухню. Національна кухня – невіддільна складова культури кожної країни. Це строкате дзеркало історії, кожен поворотний етап якої приносив (або забирав) нові продукти, смаки та техніки приготування. Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб щедрий стіл запам’ятався, змусив повернутися або спонукав гостей приготувати національні страви у себе вдома.

Номер слайду 6

Гра «Розгадай ребус»

Номер слайду 7

Гра «Розгадай ребус»борщ

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Традиційні страви на Різдво

Номер слайду 12

Цікавинки про вареники. У кожної країни є оригінальні страви, які складають основу її національної кухні. Серед величезного різноманіття традиційних українських смаколиків особливе місце займають вареники. І напевне не знайдеться людини в Україні, яка б їх не куштувала. Проте мало хто знає, що вареники не тільки смачна, але й «цікава» страва.

Номер слайду 13

Традиційний український вареник удвічі більший за китайський пельмень і чи не вчетверо об’ємніший, аніж італійський равіолі.

Номер слайду 14

Найпопулярнішими вважають вареники з картоплею, сиром, вишнею, чорницями та іншими ягодами. Та є у кулінарному доробку українських пращурів доволі дивні поєднання, як-то вареники з начинкою із папороті або редьки.

Номер слайду 15

У Буковелі щороку традиційно проходить фестиваль вареників. Був побудований сніговий пам’ятник Варенику, який увійшов в «Книгу рекордів ТК «Буковель»», як найбільший вареник у світі, виготовлений зі снігу. Влаштовують змагання з поїдання вареників. Переможцем на фестивалі став донеччанин Ілля Ремеслов (м. Донецьк), який встановив світовий рекорд: з’івши 100 вареників за 5 хвилин 33 секунди. До речі, він побив рекорд – 6 хв.44 сек., який встановив під час Другого фестивалю вареників. (2012 рік)

Номер слайду 16

Домашнє задання: Завдання на вибір: Підготуйте мініпроєкт "Як з'явився перший вареник?" (с.79). Або. Приготуйте вареники разом з дорослими. Зніміть процес приготування  вареників (фото, відео). Підготуйте слайд-фільм або відеофільм.

Номер слайду 17

Гра «Розгадай ребус»

Номер слайду 18

Гра «Розгадай ребус»хліб

Номер слайду 19

Номер слайду 20

https://naurok.com.ua/test/start/1337796 Пройдемо тестування «Як харчування впливає на здоров'я людини»

Номер слайду 21

Здорове харчування допомагає вашому тілу рости й зміцнюватися. Національна кухня – невід’ємна складова культури народу. Українська кухня популярна у всьому світі. Вона відображає характер нашого народу.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

В презентації використано ресурси мережі Інтернет та матеріал підручника Т. Гільберг «Я досліджую світ. 3 клас. 2 частина»

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
16 березня 2023
Переглядів
1759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку