Презентація "Як кисень потрапляє у наш організм"

Про матеріал
Презентація до уроку на тему: "Як кисень потрапляє у наш організм" до предмета "Пізнаємо природу" 5 клас НУШ за програмою Біди Д.Д. та ін. Презентація складена відповідно до матеріалу в підручнику.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Як кисень потрапляє у наш організм

Номер слайду 2

Наш організм не може обійтись без кисню. Тому людина дихає постійно. Для чого потрібен нам кисень? Як ти знаєш, для злагодженої роботи всіх органів нашого організму потрібно багато енергії. Отримуємо ми її з поживних речовин, які надходять з їжею і перетворюються в травній системі. Киснем організм людини забезпечує дихальна система. Саме в органах дихання кисень з повітря потрапляє в кров, яка його розносить до кожної клітини.

Номер слайду 3

Дихання - важлива властивість нашого організму, яка забезпечує надходження в нього кисню і використання його в клітинах для отримання енергії й видалення вуглекислого газу, що утворився при цьому.

Номер слайду 4

Дихальна система людини - це сукупність органів, які забезпечують надходження кисню, газообмін і видалення вуглекислого газу, а також беруть участь у сприйнятті запахів та формуванні голосу.

Номер слайду 5

Повітря потрапляє до легень через повітроносні шляхи: носову порожнину, глотку, гортань, трахею, бронхи. 

Номер слайду 6

Найтонші бронхи - бронхіоли - закінчуються дрібнесенькими міхурцями - альвеолами. У легенях дорослої людини їх близько 300 млн. Саме в альвеолах відбувається газообмін у легенях. З альвеол, які обплетені кровоносними капілярами, кисень переміщується в кров, а вуглекислий газ - з крові в альвеоли і видаляється з легень під час видиху.

Номер слайду 7

Дихальні рухи - вдих і видих, які постійно і ритмічно змінюють один одного, здійснюються завдяки міжреберним м’язам, діафрагмі та навіть деяким м’язам тіла. Діафрагма - м’яз, який рухаючись, забезпечує стискання чи розтягування легень, тобто, відповідно, видих і вдих.

Номер слайду 8

Д/З опрацювати параграф 54 Дати відповідь на питання: Дізнайтесь, які захворювання органів дихання спричиняють бактерії, а які - віруси. Які заходи профілактики захворювань органів дихання?

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лук'яненко Лариса Володимирівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
23 березня 2023
Переглядів
5513
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку