Презентація "Як подбати про своє власне ментальне здоров'я"

Про матеріал
Презентація "Як подбати про своє власне ментальне здоров'я" матеріал до бесіди "Ментальне здоров'я" на допомогу класному керівнику.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як подбати про власне ментальне здоров’я

Номер слайду 2

Пригадаємо!Ментальне здоров’я – це стан щастя і добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності. Може протистояти життєвим стресам. Коли людина ментально здорова , то вона розуміє свої емоційні стани. Здатна будувати стосунки з іншими, вона відкрита для навчання і розвитку, отримує задоволення від життя.

Номер слайду 3

Ментальне здоров’я - це непомітний але водночас головний двигун людини. Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як дбати про фізичне здоров’я. Ментальне та фізичне здоров’я – нерозривне ціле.

Номер слайду 4

Ментальне здоров’я порушується через такі причини як стрес, проблеми в сім’ї, пережите горе, травми, зрив адаптації. Симптоми можуть бути різні: занижена самооцінка і тривалі періоди поганого настрою, депресії й навіть психічні захворювання. Важливо пам’ятати, що поганий настрій, страх, гнів, сум час від часу відчувають усі. Але якщо це заважає вам жити, у вас стійкий розлад сну, втрата апетиту, головні болі, перепади тиску – це ознака проблеми і час звернутися за допомогою до психолога.

Номер слайду 5

Для того, щоб уникнути проблем зі своїм ментальним здоров’ям, потрібно дотримуватися правил психогігієни – вміти виставляти для себе та оточуючих кордони дозволеного та відстоювати власні цінності. Вкрай важливо дбати про свій фізичний стан. Вчасно лікувати недуги, правильно харчуватися, дотримуватися режиму сну, бути фізично активним. Якщо у вас виникли якісь проблеми з ментальним здоров’ям, відновитися вам допоможуть наступні поради:

Номер слайду 6

Як подбати про своє ментальне здоров'я?П’ять корисних звичок на кожен день

Номер слайду 7

Звичка перша: достатньо спати…Звичка друга: збалансовано харчуватися…

Номер слайду 8

Звичка третя: бути фізично активним…Звичка четверта: товаришувати…Звичка п’ята: спільні справи з родиною…

Номер слайду 9

Рефлексіяhttps://youtu.be/n. WBo. TJWXYik?si=hl. UL72 Wt0 QXNZIl. Hhttps://wordwall.net/uk/resource/25621710

Номер слайду 10

Гарячі лінії психологічної допомоги. Лінія Національної психологічної асоціації0800 100 102 (з 10.00 до 20.00 щодня, дзвінки безкоштовні)Лінія емоційної підтримки МОМ - 0800 211 444(з 10.00 до 20.00 щодня, дзвінки безкоштовні)

pptx
Додано
2 лютого
Переглядів
707
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку