Презентація "Як повернутися до життя після ядерної катастрофи"

Про матеріал

Презентація розповідає про наслідки ядерного вибуху в Японії. Надає порівняльну характеристику з наслідками Чорнобильскої катастрофи в Україні. Знайомить з альтернативними джерелами добування енергії. Підходить для проведення дня ЦО.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Кетсуi»Макiэнко О. О. Тел.0979160096 Киiвська санаторна школа-iнтернат №21

Номер слайду 2

Японiю називають "краi’ною сонця що сходить"1. Це найбільш східна держава і вони перші на землі зустрічають сонце2. Назва країни японською та їх національний прапор позначаэ сонце.

Номер слайду 3

Японiя складаэться приблизно з 6800 островiв. Чотири головнi острови – Хоккайдо, хонсю, Сiкоку i кюсю - включають 97% вiд загальноi площi земель Японii’

Номер слайду 4

У Японii бiльше 200 вулканiв, а найвищим дiючим вулканом э гора Фудзi.

Номер слайду 5

6 серпня 1945 року США СКИНУЛО ядернi бомби на японське мiсто Хiросiма. Що визвало наступнi екологiчнi проблеми:1. Світлове випромінювання. Через те, що випромінювалася велика кількість світла й тепла, поверхні нагрілися до 3000 — 4000 °C. Уражені світловим випроміненням все живе горіло, тліло людини зазнавало страшних опіків.

Номер слайду 6

2. Ударна хвиля. В епіцентрі вибуху швидкість хвилі була надзвуковою й становила 440 м/c. Там не лишилося жодної живої істоти.

Номер слайду 7

3. Проникаюча радіація. Після бомбардування рентгенівська плівка лікарень, була вся «засвічена», внаслідок чого японці зрозуміли, що бомба, скинута на місто, була ядерною Земна поверхня була радіоактивно заражена продуктами ядерного вибуху

Номер слайду 8

4. Чорний дощ. У результаті вибуху здійнялась величезна грибоподібна хмара, яка мала високу температуру та містила значну кількість радіоактивно зараженого ґрунту, а після охолодження в атмосфері — пролилася дощем. Його краплі були чорними й липкими. Він викликав загальне зовнішнє опромінення споруд, доріг, річкових вод і спричинив променеву хворобу в багатьох живих істот. Ударна хвиля

Номер слайду 9

9 серпня об 11 годинi 2 хвилини екiпаж лiтака-носiя скинув атомну бомбу на Нагасакi. Кількість померлих за станом на 31 серпня 2013 складає близько 450 тисяч: Більше 50% постраждалих було вражено опіками30% отримали пошкодження від ударної хвилі20% зазнали дії проникаючої радіації.

Номер слайду 10

Перед японiэю постала. Проблема радiацiйного забруднення природного середовища На Хіросіму скинуто першу атомну бомбу, в якій як вибухівка було використано уран-235 Над Нагасакі вибухнула плутонієва бомба 5

Номер слайду 11

Враховуючи небезпеку для бiосфери вiд ядерного забруднення, суспiльство вживаэ охоронних заходiв. 1. У 1963 році підписано Договір про заборону випробування ядерної зброї в атмосфері, космічному просторі і під водою2. В 1971 році - Договір про заборону розміщення на дні морів та океанів ядерної та інших видів зброї масового знищення3. В 1986 році - Конвенцію про оперативне оповіщення у випадку ядерної аварії та про допомогу у випадку ядерної аварії чи аварійної ситуації.

Номер слайду 12

Чорнобиль - Атомна бомба украi’ни. В ядерних реакторах зосереджено велику кількість радіоактивної речовини і які є (по вислову фізиків) атомними бомбами. Сумарний викид радіоактивності{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1. Четвертий блок ЧАЕС (Україна 1986р.) – 63 кг радіактивної речовини, 330 атомних бомб2. Бомба в Хіросімі (Японія, 1945 р.) – 0,7 кг

Номер слайду 13

Украi’на - Японiя. Подібність. Незворотні людські втрати. Забруднення населених пунктів та прилеглих територій. Захворювання на променеву хворобу, мутаційні зміни у майбутнього поколінні. Загибель флори та фауни. Відмінність1. Україна – техногенна катастрофа, людський фактор. Японія – внаслідок воєнних дій, керований геноцид населення2. Сумарна радіація ізотопів в Україні в 40 разів привищила Японську.3. В наслідок аварії постраждало більше 8,5 млн. українців, японців загалом 450 тис. 4. Аварія в Україні зачепила всі континенти та десятки країн.

Номер слайду 14

Вирiшення екологiчних проблем1. Заморожувати проекти пов’язані з розробкою ядерної зброї та енергетики.2. Виводити з експлуатації атомні електростанції та знешкоджувати існуючу зброю 3. Заміняти АЕС на станції, що працюють від альтернативних джерел(вода, вітер,світло)4. Заборона виробництва та випробовування ядерної зброї5. Поширення серед населення інформації про наслідки ядерних катастроф.

Номер слайду 15

Дякуэмо за увагу!

pptx
Додано
7 квітня 2019
Переглядів
942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку