Презентація "Як приручити вітер"

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе учням отримати уявлення про таке природне явище, як вітер, звідки він береться, як люди приручили вітер тощо. Також учні отримають знання про відновлювальний вид енергії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як приручити вітер?Природознавство 3 клас

Номер слайду 2

Чому енергія вітру ніколи не вичерпається?Вітер завжди буде дути. Вітер – це поновлюваний вид енергії . Він утворюється від перепаду температур.

Номер слайду 3

Ще 23500 років тому мореплавці використовували силу вітру, щоб йти під вітрилами. Перед людьми, що опанували енергію вітру, відкрилися океани. З'явилася можливість освоювати нові землі. Як вітер допомагав людині в давнину?

Номер слайду 4

Силу вітру цінували і вміли використовувати з давніх часів у багатьох країнах. І хоч на суші енергію вітру ніколи не використовували так широко, як на морі, проте напевне відомо про існування вітряних коліс за тисячі років до нашої ери. Наприклад, у районі Олександрії збереглися залишки вітряних млинів, яким не менше трьох тисяч років. Вавилонці використовували їх для осушення боліт, у Єгипті, на Близькому Сході, у Персії будували вітряні водопідйомники і млини. Вітрильні млини використовували у Китаї 2200 років тому.

Номер слайду 5

У чому переваги енергії вітру?Екологічно-чистий вид енергіїВиробництво електроенергії за допомогою "вітряків" не супроводжується викидами вуглекислого чи будь-якого іншого газу. Вітрові електростанції займають мало місця і легко вписуються в будь-який ландшафт, а також відмінно поєднуються з іншими видами господарського використання території. Енергія вітру, на відміну від викопного палива, невичерпна.  Для віддалених місць встановлення вітрових електрогенераторів може бути найкращим і найдешевшим рішенням. Ергономічний вид енергіїВідновлювана енергія. Краще рішення для важкодоступних місць.

Номер слайду 6

Чому вітрові електростанції називають енергією майбутнього?На певному етапі розвитку технології почали будувати вітроелектростанції. Їх встановлювали у важкодоступних місцях, куди було незручно передавати струм із звичайних електростанцій, зокрема це приморські та гірські ділянки та степові зони. У 1937 році в Криму була побудована найбільша на той час у світі вітроелектрична станція. Вітер виявився чудовим джерело дешевої енергії. Енергія вітру дуже потужна. Її можна отримувати, не забруднюючи навколишнє середовище. Нині у світі працює понад 30 тисяч вітро-установок.

Номер слайду 7

Але у вітру є істотні недоліки. Вітер непередбачуваний, бо часто змінює напрямок. Іноді затихає навіть у найбільш вітряних районах земної кулі, а іноді досягає страшної сили. Бурі, урагани, смерчі, буревії — це дуже сильні вітри, що спричиняють велике лихо — на суші руйнують будівлі, зривають дахи, з корінням виривають дерева, перекидають лінії електропередач. На морі викликають величезні хвилі.

pptx
Додано
27 серпня 2020
Переглядів
975
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку