Як розпочинається перетравлювання їжі. Для чого людині слина? |
Вправа « Істинні, хибні твердження»
1. Людина належить до живої природи, бо вміє літати.
2. Серце, печінка, шлунок – це внутрішні органи людини.
3. Їжа з ротової порожнини одразу потрапляє до шлунка.
4. голова, руки, ноги – це зовнішні частини тіла людини.
5. Їжа повністю перетравлюється в шлунку.
6. Слина важлива для нашого організму.
Слина
Слина – це в‘язка, трохи замутнена рідина, яку виділяють у ротову порожнину слинні залози.
Слина склеює їжу для полегшення ковтання.
Слина містить травні ферменти, які розщеплюють вуглеводи
Слина має Антибактеріальні властивості і захищає зуби від карієсу
Слина допомагає краще сприймати смак їжі
Слина на 98,5 % складається з
води і на 1 – 1,5 % з органічних
і неорганічних речовин
Кількість і склад слини можуть мінятися в залежності від характеру їжі та віку людини Фразеологізми про слину
Аж слина котиться
Пускати слину
Ковтати слинку Розпускати слини
Сенкан
1. Слина.
2. …, … .
3. …, …, … .
4. ………………….. .
5. Травлення.