Презентація "Як шукати відповіді на запитання"

Про матеріал
Розділ 1 ПІЗНАЄМО СВІТ НАУКИ Урок 3. Тема уроку: Як шукати відповіді на запитання. Презентація стане гарним помічником під час проведення уроку природознавства у 5 класі НУШ. Використовуючи презентаційний матеріал, вчитель зможе легко знайти відповіді на запитання: Що таке дослідницький метод? Також дізнаєтесь про методи вмвчення природи, а саме: "Спостереження", "Експеримент","Моделювання". Скористайтесь! Бажаю успіхів!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мархалівська гімназія. Автор: Шульженко М. М. Природа – вічне джерело нашого життя і творчості…Розділ 1 ПІЗНАЄМО СВІТ НАУКИ

Номер слайду 2

Безпека харчування Сьогодні на уроці дізнаєтесь про: Що таке дослідницький метод?Спостереження. Експеримент. Моделювання. Тема уроку: Як шукативідповіді запитання

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Що таке дослідницький метод? Скористайся піктограмами і розкажи, як шукати відповіді на запитання. піктограма. Піктограми – це картинки-символи, які допомагають зрозуміти сенс поняття без слів. Наприклад, дорожні знаки, вказівники в громадських місцях (значок «туалет», «вхід», «вихід»), значки на ярликах одягу, на продуктах харчування, на побутовій хімії, візуальні розклади – це все піктограми.

Номер слайду 5

Швейцарський інженер Жоржде Местраль

Номер слайду 6

Дослідницький метод. Розкажи за схемою, як Жорж де Местраль знайшоввідповідь на запитання.

Номер слайду 7

Гіпотеза, спостереження, експеримент…Гіпотеза. Методи наукового пізнання: опис, аналогія, порівняння, аналіз, мисленнєвий експеримент, моделювання, вимірювання.

Номер слайду 8

Дослідіть, на яку відстань до предмета треба піднести лупу, щоб зображення було чітким. Скористайтеся підказкою (мал. 14) і запропонуйте спосіб визначити збільшення лупи. Увага!Завдання!

Номер слайду 9

Моделювання. Моделювання – це метод дослідження об’єктів пізнання (явищ, пристроїв, процесів), що ґрунтується на заміні оригіналу іншим, подібним до нього (моделлю).

Номер слайду 10

Будь-яке наукове дослідження розпочинається із запитання. Відповідь на нього ти можеш знайти дослідницьким методом: спостерігай, запитуй, висловлюй гіпотезу таперевіряй її одним з методів пізнання. Основні методи пізнання природи – спостереження таексперимент. Є також інші методи наукового пізнання: вимірювання, аналогія, порівняння, аналіз, моделювання.

Номер слайду 11

У вільну хвилину. Спостережливі та уважні. Складіть довільну фігуру з паличок і на 2–3 секунди покажіть своїй родині (мамі, татові, братику, сестричці та ін.). Накрийте фігуру аркушем паперу. Виміряйте час, за який ваші напарники відтворять її. Поміняйтеся ролями. До речі, хто зможе перекласти лише одну паличку так, щоб фігура «Жирафа» збереглася?Чи вдалось вам це зробити?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Чи залишилися запитання?

Номер слайду 14

опрацювати § 3, с. 14-17, відеоматеріали, завдання на слайді. Бажаю здоров’я!

pptx
Додано
16 листопада 2023
Переглядів
91
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку