Презентація "Як уникнути біди"

Про матеріал

Сьогодні ми поміркуємо над ситуаціями, у яких підлітки постраждали із-за необережності при зустрічі з шахраями, хуліганами, злочинцями. Деякі зробили нещасними себе, своїх батьків, інших людей,тому що самі стали на шлях правопорушень, піддавшись соблазну, не зумівши протистояти тим, хто вже став на шлях протиправних дій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як уникнути біди

Номер слайду 2

Злочини та проступки Злочин – це порушення людиною заборон кримінального закону чи, навпаки, невиконання нею того, що вимагає закон. За такі дії чи бездіяльність передбачено кримінальну відповідальність. Проступок – це протиправні дії чи бездіяльність, за які настає адміністративна відповідальність

Номер слайду 3

Злочини, які найчастіше скоюють неповнолітніЗлочини проти людей (їх життя та здоров'я) Вбивство – заподіяння смерті іншій людині;Нанесення тілесних ушкоджень;Побої та катування;Сексуальні злочини (зґвалтування, сексуальне зловживання, розбещення неповнолітніх);Злочини проти власностіКрадіжка, грабіж, розбій, вимагання, шахрайство тощо. Злочини (проступки) проти громадського порядку. Хуліганство, дрібне хуліганство, порушення громадського порядку, наруга над могилою та інше.

Номер слайду 4

Як уберегтися від злочину. Як уберегтися від квартирних крадіжок. Міцні засуви, міцні двері, не залишати відкритими вікна, особливо на першому поверсі, поруч із пожежними східцями;Більше світла в під'їзді, на сходових майданчиках в коридорах, обладнання усіх дверей дверними вічками;Увага – на ключі : не зберігайте ключі разом із документами, під килимом біля дверей, в іншому умовленому місці;Не давайте незнайомцям інформацію про себе;Уважно відчиняйте двері, не приводьте випадкових або малознайомих людей додому;Якщо ви, входячи до квартири, виявили щось підозріле (зламані двері, шум у квартирі) – нічого не торкайтеся, краще подзвонити до міліції від сусідів. Не варто рватися в бій – здоров'я дорожче майна

Номер слайду 5

Як уберегтися від грабежів і насильства. Не ходить поодинціБудьте уважними до нових знайомств. Не вживайте алкоголь або наркотики. Не панікуйте. Дійте спокійно. Якщо вас переслідують – прямуйте до людних місць, перейдіть на біг, кричить: пожежа! Горимо!”

Номер слайду 6

Співучасть у злочиніСпівучасть у злочині – це умисна спільна участь декількох суб'єктів злочину у вчиненні умисного злочину. Співучасником злочину буде, наприклад, той, хто намовить інших обікрасти квартиру, і той, хто за домовленістю з іншими слідкуватиме за тим, щоб не було випадкових свідків, і той, хто виготовлятиме ключі або відмички до чужої квартири, і той, хто скуповуватиме крадені речі, переховуватиме крадіїв, чи здобуте злочинним шляхом майно тощо. Співучасниками злочину вважаються : Виконавець;Організатор;Підбурювач;Пособник.

Номер слайду 7

Як сказати “Ні”-Просте заперечення: “Спасибі ! Я не хочу”, “Спасибі, ні”.-Заперечення з висловлюванням думки, позиції: “Я не вживаю алкоголю”, “Ні, це не для мене”

Номер слайду 8

-Заперечення з причиною: “Ні, мені ще готуватись до контрольної”, “Ні мені не дозволяють батьки”.-Заперечення з контрпропозицією: “Ні, а соку у тебе не знайдеться?”

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку