Презентація "Як відбувається процес спілкування"

Про матеріал
Розробка уроку до інтегрованого курсу "Вчимося жити разом" Слайди 2 - 5; 9 - 14 активні при натисканні F5 Посилання на відео "Барбоскіни 49" https://www.youtube.com/watch?v=pLf6AiOwm-I
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Спілкування за допомогою слів називають

Номер слайду 4

Спілкування БЕЗ слів Називають

Номер слайду 5

виразні рухи м’язів обличчя це. МІМІКА виразні рухи частин тіла (рук, ніг, голови) це

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ПЕРЕГЛЯД МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНОГО ФІЛЬМУ «БАРБОСКІНИ» (49 СЕРІЯ)

Номер слайду 9

АНАЛІЗ МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНОГО ФІЛЬМУ «БАРБОСКІНИ» (49 СЕРІЯ)-Який експеримент задумав Гена?(Він хотів перевірити, як спілкування впливає на цвітіння кактуса.)

Номер слайду 10

АНАЛІЗ МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНОГО ФІЛЬМУ «БАРБОСКІНИ» (49 СЕРІЯ)Кому він хотів розповісти про це?(Сестричкам і братикові.)

Номер слайду 11

АНАЛІЗ МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНОГО ФІЛЬМУ «БАРБОСКІНИ» (49 СЕРІЯ)Чому йому не вдалося цього зробити?(Ніхто його не слухав.)

Номер слайду 12

АНАЛІЗ МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНОГО ФІЛЬМУ «БАРБОСКІНИ» (49 СЕРІЯ)Чому сестри і брат подумали, що вінзбожеволів?(Дізналися, що він розмовляє з кактусом.)

Номер слайду 13

АНАЛІЗ МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНОГО ФІЛЬМУ «БАРБОСКІНИ» (49 СЕРІЯ)Що вони почули, коли збиралися ви-красти кактус?(Що Гена ображається на них за те, що його не слухають.)

Номер слайду 14

АНАЛІЗ МУЛЬТИПЛІКАЦІЙНОГО ФІЛЬМУ «БАРБОСКІНИ» (49 СЕРІЯ)Що вони зробили наступного ранку?(Запропонували свою допомогу.)

Номер слайду 15

Поради для ефективного спілкування1. Продемонструйте співрозмовникові зацікавленість і готовність до розмови виразом обличчя і положенням тіла (встановлення контакту зі співрозмовником)2. Слухайте активно: подавайте співрозмовникові сигнали, що ви слухаєте його уважно і намагаєтеся зрозуміти. Для цього час від часу повторюйте своїми словами найбільш важливі висловлювання співрозмовника. Робіть це з позитивною або питальною інтонацією, робіть короткі зауваження на кшталт: «так, розумію», «точно», «цікаво», «чудово».

Номер слайду 16

Поради для ефективного спілкування3. Будьте спостережливими, уважно стежте за емоціями, настроєм співрозмовника.4. Не перебивайте співрозмовника, дайте йому можливість висловити свою думку до кінця. Саме думку, а не фразу чи пропозицію.5. Щоб співрозмовник правильно зрозумів вашу основну думку, не захоплюйтеся загальними словами або занадто довгими фразами. Що конкретніше буде висловлена ідея, то простіше іншій людині зрозуміти її.

Номер слайду 17

Поради для ефективного спілкування6. Говоріть достатньо голосно і чітко (це додає вашій мові впевненості).7. Під час розмови підтримуйте зоровий контакт зі співрозмовником, використовуйте адекватні невербальні сигнали, які можуть сказати співрозмовникові більше, ніж слова (жести, рухи, вираз обличчя, міміку тощо).

Номер слайду 18

Вправа «Відкритий мікрофон» По черзі продовжте фразу: «На цьому уроці...»

Номер слайду 19

pptx
Додано
28 січня 2020
Переглядів
1359
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку