Презентація "Як виглядає чашка кави в різних країнах світу"

Про матеріал

Інформаційний матеріал до теми «Гарячі напої».

Презентація покликана доповнити матеріал уроку додатковими наочними матеріалами, що підвищують ефективність вивчення теми «Гарячі напої» шляхом демонстрації відомостей про способи подачі кави в різних країнах світу.

Мультимедійні презентації на наш погляд значно підвищують ефективність сприйняття матеріалу, сприяють активізації навчально-пізнавальної діяльності учнів.

Запропоновані форми та методи роботи відповідають віковим особливостям учнів, сприяють розвитку логічного мислення та реалізації творчого потенціалу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як виглядає чашка кави в різних країнах світу

Номер слайду 2

Яєчна кава (В'єтнам) В основі рецепта – яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.

Номер слайду 3

Кава по-віденські (Австрія) Це кава зі збитими вершками. У вершки іноді додають трохи коньяку, рому або якого-небудь іншого ароматного алкоголю.

Номер слайду 4

Кава по-варшавські (Польща) У основі приготування такої кави лежить кава эспрессо, яка варитися з мінімальною кількістю води. Готову каву наливають в чашку, а в іншому посуді нагрівають топлене молоко з цукром.

Номер слайду 5

Кава по-англійські (Англія) Готувати англійську каву прийнято з суміші двох сортів кави: колумбійської і індійської. До англійської вишуканості додають інжир, присутній в рецепті і одержують дивовижне поєднання смаків.

Номер слайду 6

Кава по-бразильські (Бразилія) Це кава з апельсиновим соком та цедрою цитрусових.

Номер слайду 7

Кава по-баварські (Німеччина) Її секрет таїться у використанні желатину і яєчних жовтків. Саме завдяки такому складу з кави виходить кремоподібна надзвичайно смачна маса.

Номер слайду 8

Лапландська кава (Фінляндія) У чашку спочатку кладеться лапландське сир, потім заливається кава.

Номер слайду 9

Еспрессо по-римські (Італія) Еспрессо з часточкою лимона, причому перед вживанням лимон треба «розплющити» ложечкою об стінки або дно чашки.

Номер слайду 10

Лагріма (Аргентина) У молочну піну додається лише пара крапель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.

Номер слайду 11

Кава зі спеціями (Марокко) Суміш спецій – насіння кунжуту, чорного перцю, бад’яну і мускатного горіха перемелюють з кавовими бобами, і виходить ... дійсно сильний напій.

Номер слайду 12

Бон-бон (Іспанія) Це еспресо зі згущеним молоком. Кава має тонізуючу і збадьорюючи дію, тому її можна випивати замість енергетичних коктейлів.

Номер слайду 13

Кава з чаєм (Гонконг) Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка! Знадобиться чорний чай, перець, згущене молоко і кава.

Номер слайду 14

Фраппе (Греція) Кава, морозиво, молоко і крижана вода – ось інгредієнти смачного frappй.

Номер слайду 15

Кава по-льєжські (Франція) Холодний десерт з морозива, приготований із злегка підсолодженої кави, кавового морозива і збитих вершків.

Номер слайду 16

Фарисей (Німеччина) Цей напій винайшли в Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під рясною шапкою зі збитих вершків «ховається» пристойна порція рому в каві.

Номер слайду 17

Тоуб (Сенегал) Під час обсмажування кави додаються зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайна кава.

Номер слайду 18

Кава по-східному (Туреччина) Популярний напій в Туреччині. Смажені, а потім дрібно мелені кавові зерна заварюють у джезві, як правило з цукром, і подають у маленькій філіжанці.

Номер слайду 19

Кава по-арабськи (країни Сходу) Смажені, а потім дрібно мелені кавові зерна заварюють як правило у мідній джезві на піску, і подають у маленькій філіжанці.

Номер слайду 20

Кава по-ірландські (Ірландія) Кавовий напій, що готується з гарячої кави, ірландського віски й цукру. Всі інгредієнти перемішують і прикрашають зверху збитими вершками. Подають у спеціальній склянці з ручкою.

Номер слайду 21

Кава з ромом (Ямайка) Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Не дивно, що традиційну ямайську каву готують, додаючи в неї цей міцний алкогольний напій.

ppt
Додано
31 липня 2018
Переглядів
1738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку