Презентація " ЯК ВИРОБЛЯЮТЬ ДЖИНСИ "

Про матеріал
Джинси - найпопулярніший вид нижнього одягу у чоловіків і жінок. Пропоную невелику екскурсію з описом виробничих циклів джинсів .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Херсонська загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів №54 з поглибленним вивченням іспанської та інших іноземних мов. Херсонської міської ради ЯК ВИРОБЛЯЮТЬ ДЖИНСИ Презентація вчителя вищої категоріїз трудового навчання, технологій та мистецтва Моісєєвої Ірини Борисівни

Номер слайду 2

Джинси - найпопулярніший вид нижнього одягу у чоловіків і жінок. Але не всі знають, як їх виробляють. Це цікава технологія, яка відрізняється від процесу виготовлення різного трикотажу, костюмів, футболок та іншого. Пропоную невелику екскурсію з описом виробничих циклів джинсів .

Номер слайду 3

Історія джинсового текстилю, що займає сьогодні чільне місце на ринку тканин, почалася в середині 19 століття, а саме в 1853 році. Американський підприємець Леві Страусс вперше застосував для пошиття щільного та практичного фермерського одягу конопляне полотно, з якого виготовлялися корабельні вітрила. У той період американський флот терпів серйозні збитки, і дана тканина, міцна і практична, була більш ніж доступна. Для пошиття наступної партії брюк була використана французька тканина під назвою денім з подібними властивостями. Так побачили перші в світі класичні чоловічі джинси. Штани, що відрізняються особливою щільністю і зносостійкістю, були запатентовані. У перший же рік була продана 21 тисяча виробів — штанів і курток з деніму під логотипом Levi Strauss & Co.

Номер слайду 4

Поява джинсів збіглася за часом з періодом «золотої лихоманки». Шукачі золота потребували практичного та міцного одягу, яку, на відміну від виробів зі шкіри, можна було прати. Джинси повністю потрапляли під ці критерії і ціна на них була досить доступною.

Номер слайду 5

ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З БАВОВНИБавовна - природний матеріал, який росте в теплому кліматі. Найбільший обсяг його виростає на півдні в США. Тому перші джинси були зроблені саме там. Дуже важливо, щоб матеріал при зборі був сухим і чистим. Від якості бавовни залежить, наскільки м'якою буде готова для пошиття нитка.

Номер слайду 6

Процес виготовлення джинсової тканини. Після очищення бавовна переробляються в тонкі нитки. Спеціальні верстати з первинної сировини роблять джгути з ниток, які потім відправляються на забарвлення. Фарбується майбутня тканину під впливом температури в 90 градусів за Цельсієм. Потім з ниток на обладнанні шиються моделі джинсів.

Номер слайду 7

Найцікавіше - це подальша машинна обробка готових виробів. Спеціальні лазери наносять позначки на одязі, які нагадують складки. Потертості утворюються в результаті впливу наждачного паперу. У деяких випадках джинси поміщають в великий барабан і перуть їх разом з камінням. Це робить їх м'якше і надає характерного вигляду зносу. Джинси мають дійсно щільну тканину, тому що шиються вони не з одиничних ниток, а з цілих джгутів. Адже спочатку такі штани використовувалися будівельниками і ковбоями, щоб захистити ноги від ран під час роботи. Заключний етап виробництва - обробка готових виробів паром. Після сушіння товар пакується і відправляється покупцям.

Номер слайду 8

Види сучасних джинсових тканин. Денім — досить щільний і грубуватий текстиль різних кольорів зі світлою виворітньою стороною (тканина для джинсів, курток, сумок). Шамбре (або Шамбри) — легка і м’яка тканина. Тканина джинс стрейч — текстиль який тягнеться, що має в складі лайкру, еластан. Натуральний стретч — досить дорога джинсова тканина яка тягнеться без додавання синтетичних волокон, в її складі тільки бавовна і китайська кропива. Ламана саржа — текстиль, що відрізняється характерним ялинковим плетінням, рельєфний, але при цьому дуже плоский. Екрю або ейкрем — незабарвлений щільний або тонкий джинс, що відрізняється блідо-сірим кольором. Джинс — однотонний матеріал з діагональним переплетенням ниток, один з найдоступніших видів джинсової тканини. Джинса шовк — тонка тканина, літній джинс з відблиском.

Номер слайду 9

Найпопулярніші бренди джинсів Lee Бездоганний крій, висока якість і різноманітність моделей

Номер слайду 10

Montana. Краща нестаріюча класика далеких 80-х років

Номер слайду 11

Wrangler Найвідоміший бренд, що випускає прості, елегантні та комфортні джинси

Номер слайду 12

Levi’s. Найкраща якість від творця перших у світі джинсів

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Додано
21 січня
Переглядів
351
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку