Декоративна тарілка. бір та обґрунтування об’єкта проектування. Планування роботи з виконання проекту. Моделі-аналоги. Графічне зображення.

Про матеріал
Посуд, з якого вживають першу і другу страву, з третьої страви — лише десерти. Переважно тарілка круглої форми. Тарілки також бувають для прикраси. Такі тарілки називаються декоративні тарілки. Великі тарілки називають «тарелями»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Декоративна тарілка. Основна технологія: технологія пап'є маше. ВИБІР ТА ОБҐРУНТУВАННЯ ОБ’ЄКТА ПРОЕКТУВАННЯ. ПЛАНУВАННЯ РОБОТИ З ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ. МОДЕЛІ-АНАЛОГИ. ГРАФІЧНЕ ЗОБРАЖЕННЯ.

Номер слайду 2

ТАРІЛКА це посуд, з якого вживають першу і другу страву, з третьої страви — лише десерти. Переважно тарілка круглої форми. Тарілки також бувають для прикраси. Такі тарілки називаються декоративні тарілки. Великі тарілки називають «тарелями» (також «блюдами» )

Номер слайду 3

ФОРМА Тарілка складається з таких частин: Дно — нижня частина тарілки, куди насипають їжу. Борти — боковий край у посуді. Вони можуть бути пласкими, скошеними або випуклими. Вінця — верхні краї посуду, здебільшого відігнуті, потовщені.

Номер слайду 4

ПРИЗНАЧЕННЯТарілки мають різну глибину. Глибина тарілки залежить від її призначення. Тарелі великої глибини переважно призначені для першої страви, рідше третьої страви. Тарілки малої глибини — для другої і третьої страви. Тарілки малого розміру та малої глибини часто використовуються як підставка під чашку, щоб зберегти стіл сухим. Такі тарілки часто називають блюдцями або блюдечками.

Номер слайду 5

ПОРІВНЯННЯ ТАРІЛКИ ТА МИСКИСПІЛЬНЕВІДМІННЄВІДМІННЄ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ЩО ТАКЕ ПАП'Є-МАШЕ?Пап'є-маше (франц.) Слово, буквально-жування папіру або рваний папір. Пап'є-маше - легко піддається формуванню маси, що отримується з суміші волокнистих матеріалів (паперу, картону) з речовинами, що клеять, крохмалем, гіпсом та т. д. Пап'є-маше винайшли на початку 16 століття у Франції і використовували спочатку для виготовлення ляльок. З пап'є-маше роблять муляжі, шкатулки, іграшки (показ виробів з пап'є-маше).

Номер слайду 9

ВИРОБИ З ПАП’Є МАШЕ

Номер слайду 10

ВИБРАТИ МОДЕЛІ АНАЛОГИ123 Написати вимоги

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Додано
30 січня
Переглядів
187
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку