Посуд, з якого вживають першу і другу страву, з третьої страви — лише десерти. Переважно тарілка круглої форми. Тарілки також бувають для прикраси. Такі тарілки називаються декоративні тарілки. Великі тарілки називають «тарелями»
Декоративна тарілка. Основна технологія: технологія пап'є маше. ВИБІР ТА ОБҐРУНТУВАННЯ ОБ’ЄКТА ПРОЕКТУВАННЯ. ПЛАНУВАННЯ РОБОТИ З ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ. МОДЕЛІ-АНАЛОГИ. ГРАФІЧНЕ ЗОБРАЖЕННЯ.
Номер слайду 2
ТАРІЛКА це посуд, з якого вживають першу і другу страву, з третьої страви — лише десерти. Переважно тарілка круглої форми. Тарілки також бувають для прикраси. Такі тарілки називаються декоративні тарілки. Великі тарілки називають «тарелями» (також «блюдами» )
Номер слайду 3
ФОРМА Тарілка складається з таких частин: Дно — нижня частина тарілки, куди насипають їжу. Борти — боковий край у посуді. Вони можуть бути пласкими, скошеними або випуклими. Вінця — верхні краї посуду, здебільшого відігнуті, потовщені.
Номер слайду 4
ПРИЗНАЧЕННЯТарілки мають різну глибину. Глибина тарілки залежить від її призначення. Тарелі великої глибини переважно призначені для першої страви, рідше третьої страви. Тарілки малої глибини — для другої і третьої страви. Тарілки малого розміру та малої глибини часто використовуються як підставка під чашку, щоб зберегти стіл сухим. Такі тарілки часто називають блюдцями або блюдечками.
Номер слайду 5
ПОРІВНЯННЯ ТАРІЛКИ ТА МИСКИСПІЛЬНЕВІДМІННЄВІДМІННЄ
Номер слайду 6
Номер слайду 7
Номер слайду 8
ЩО ТАКЕ ПАП'Є-МАШЕ?Пап'є-маше (франц.) Слово, буквально-жування папіру або рваний папір. Пап'є-маше - легко піддається формуванню маси, що отримується з суміші волокнистих матеріалів (паперу, картону) з речовинами, що клеять, крохмалем, гіпсом та т. д. Пап'є-маше винайшли на початку 16 століття у Франції і використовували спочатку для виготовлення ляльок. З пап'є-маше роблять муляжі, шкатулки, іграшки (показ виробів з пап'є-маше).