Презентація. Яке значення води на Землі

Про матеріал
Яке значення води на Землі. Пізнаємо природу 5 клас. Біда Д. НУШ. Яке значення води на Землі. Пізнаємо природу 5 клас. Біда Д. НУШ. Яке значення води на Землі. Пізнаємо природу 5 клас. Біда Д. НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Яке значення води на Землі

Номер слайду 2

Вода – одне з головних багатств Землі. Саме у воді з’явилися перші організми. Вода – важливий помічник людини. Річками, морями та океанами перевозятьвантажі та пасажирів. Воду використовуютьу сільському господарстві, на заводах іфабриках. На гідроелектростанціяхвиробляють електрику. Для людини вода єнайціннішим природним багатством. Подивіться відео за посиланням https://cutt.ly/LBHf. LCU – Значення води

Номер слайду 3

Вода відіграє важливу роль у житті організмів. Для багатьохрослин і тварин вона є місцем існування, джерелом їжі й кисню. Самі організми теж містять велику кількість води. ЯКЕ ЗНАЧЕННЯ ВОДИ ДЛЯРОСЛИН І ТВАРИННаведи приклади рослин і тварин,які мешкають у водоймах твоєї місцевості.

Номер слайду 4

ЯКЕ ЗНАЧЕННЯ ВОДИ У ЖИТТІ ЛЮДИНИВода потрібна людині. Вона становить приблизнодвох третин маси її тіла. Вода допомагає переробляти їжу, поліпшуєзасвоювання поживних речовин, допомагаєрегулювати температуру тіла і контролювативласну масу. Вода прискорює виведенняшкідливих речовин з організму. Вода і людинанерозривно пов’язані одне з одним. Без водилюди просто не вижили б.

Номер слайду 5

ЯКЕ ЗНАЧЕННЯ ВОДИ У ПОБУТІ ТАГОСПОДАРСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИВажливу роль вода відіграє у побуті та господарській діяльності людини. На які види діяльності твоя родинавитрачає найбільше води?Розглянь діаграму «Витрати води у побуті». Як можна зменшити водоспоживання?Що для цього робить твоя сім’я?Витрати води у побутіCкладіть правила, дотримання яких допоможе зменшити витрати води у побуті.

Номер слайду 6

Унаслідок господарської діяльності людини у світізменшуються запаси прісної води, міліє тазабруднюється багато водойм. Щороку у водніоб’єкти потрапляє безліч шкідливих й отруйнихречовин: стічні води з полів і тваринницьких ферм,побутове сміття, нафта та нафтопродукти. Стічна вода – вода, що утворилася в процесігосподарської і побутової діяльності. ЧОМУ ВОДА ПОТРЕБУЄ ОХОРОНИПам’ятай, одна тонна нафти забруднює 12 кв. км поверхніСвітового океану!

Номер слайду 7

Запобігти забрудненню водойм дасть змогубудівництво очисних споруд на виробництвах. Воду, яку використовують, очищають відшкідливих домішок, охолоджують і зновуспрямовують на потреби того ж виробництва. ЧОМУ ВОДА ПОТРЕБУЄ ОХОРОНИСкладіть звернення або намалюйте знак від імені мешканців водойми,у якому вони б закликали людей використовувати воду ощадливо.

Номер слайду 8

ЧОМУ ВОДА ПОТРЕБУЄ ОХОРОНИ

Номер слайду 9

ЧОМУ ВОДА ПОТРЕБУЄ ОХОРОНИ

Номер слайду 10

ЧОМУ ВОДА ПОТРЕБУЄ ОХОРОНИ

Номер слайду 11

БЕРЕЖІТЬ ЧИСТОТУ ВОДОЙМУсі природні водойми мають здатність до самоочищення,що сприяє видаленню з води забруднювачів і поверненнюїї до попереднього чистого стану. Організми зазвичайлегко впораються з очищенням води. Але коли у водоймунадходить дуже багато шкідливих речовин, гинуть самі«санітари». Тому твоє завдання – запобігти забрудненню хоча бтих водойм, поряд з якими ти живеш. Створіть лепбук (буклет) «Які рослини і тварини очищають воду».

Номер слайду 12

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕВода є джерелом життя, як для рослин і тварин, так і для людини. Бережне ставлення до води – завдання кожного. Усі природні водні об’єкти здатні до самоочищення.

Номер слайду 13

Домашнє завдання Опрацювати §33 та вміти відповідати на питання. Творче завдання: доповідь на обрану тему: «Які рослини і тварини очищають воду»,«Роль води на планеті Земля»,«Як моя сім’я береже воду»

pptx
Додано
6 лютого
Переглядів
335
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку