Презентація "Які бувають форми суходолу"

Про матеріал
Презентація для уроків курсу "Пізнаємо природу" у 5 класі, виконана за підручником "Пізнаємо природу" автор Дарія Біда.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

15 грудня Класна робота Які бувають форми суходолу Землі. Пригадаймо! Суходіл — це... Материки — це ... Острів — це ... Архіпелаг — це ... Які материки вам відомі? Півострів — це ... Які острови вам відомі? Які острови є в Україні? Чи є в Україні півострови?

Номер слайду 2

Вкажіть вірні та не вірні твердження. 1. Україна розміщена в Північній Америці. 2. Україна розміщена у східній півкулі. 3. Найменшим материком є Антарктида. 4. Найбільшим материком є Євразія. 5. Острів Зміїний знаходиться на території України. 6. Найбільший острів Гренландія. 7. Найменшим півостровом є Аравійський. 8. Малайський архіпелаг розміщений між Австралією та Азією. 9. Морські ігуани мешкають на Галапагоському архіпелазі. 10. Найбільш заселеним материком є Євразія. 11. Україна розміщена в центрі Європи. 12. На території України є один півострів.

Номер слайду 3

Зміни рельєфу Рельєф — це сукупність різних за формою, величиною, походженням нерівностей земної поверхні. Зміни рельєфу відбуваються під дією Внутрішніх сил (...) Зовнішніх сил (...) ЗАВЕРШІТЬ СХЕМУ. Вкажіть природні явища, які належать до зовнішні та до внутрішніх сил, а також до велики та малих форм рельєфу. Великі форми рельєфу (...) Малі та середні форми рельєфу (...)

Номер слайду 4

ПРОЦЕС ГОРОТВОРЕННЯ ГОРОТВОРЕННЯ — це процес формування гірських систем. Вивітрювання Фізичне вивітрювання Хімічне вивітрювання Біологічне вивітрювання

Номер слайду 5

Вкажіть, які форми рельєфу є у нашій місцевості.

Номер слайду 6

Форми рельєфу РІВНИНИ — відносно рівні ділянки земної поверхні з невеликою різницею висот. ГОРИ — ділянки земної поверхні, які підняті вище 500 метрів над рівнем моря.

Номер слайду 7

Найбільша у світі низовина Амазонська

Номер слайду 8

Височини України: Придніпровська, Подільська, Волинська Придніпровська височина Волинська височина Подільська височина

Номер слайду 9

Найбільші плоскогір’я світу: Аравійське, Середньосибірське, Декан. Плоскогір’я Декан Середньосибірське плоскогір’я Аравійське плоскогір’я Західно-Австралійське плоскогір’я Східно-Африканське плоскогір’я

Номер слайду 10

Домашнє завдання: опрацювати параграф 27, письмово описати одну з відомих форм рельєфу (гори, рівнини, плоскогір’я за планом) План опису форми рельєфу: 1. Частина світу в якій розміщується. 2. Півкуля в якій розміщується. 3. Материк на якому розміщується. 4. Країна (країни) на території яких розміщується. 5. Визначальні особливості. 6. Цікава флора і фауна притаманна цій зоні.

ppt
Додано
15 грудня 2023
Переглядів
180
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку