Презентація "Які є символи в моєї країни?"

Про матеріал
Презентація з предмету Я досліджую світ для 2 класу за підручником І. Грущинської на тему "Які є символи в моєї країни?"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які є символи в моєї країни?До підручника «Я досліджую світ» 2 клас І. ГрущинськоїДрозда М. В.

Номер слайду 2

Пригадай!Які державні символи України?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Символ - це знак, прикмета, умовне позначення.

Номер слайду 7

Найдавніший з символів – герб (тризуб)Три́зу́б — український національний символ, сучасний державний герб України у формі золотого тризубця особливої форми на синьому полі; у минулому — герб князів Рюриковичів і Київської Русі.

Номер слайду 8

Великий і малий Герби України

Номер слайду 9

Народні символи. Рослини-символи України. Калина-символ кохання,краси,щастя. Нею уквітчують весільний коровай,оселю,печуть смачні пироги, лікуються. Верба — дерево цілюще. Настій із вербової кори знижує температуру. Відвар вербової кори вживають при грипі, вірусних інфекціях, рев­матизмі. Верба-символ краси,безперервності життя. Символом рідної землі, символом дівочої вірності, краси є тополя. Символом сили, могутності, довголіття є дуб.

Номер слайду 10

Барвінок є символом кохання. Барвінком традиційно прикрашають коровай на весіллях, вплітають у віночок. Чорнобривці є традиційними елементами українського віночку. Ці квіти є символом вірності та відданості. Вони здатні оберігати хату від злих духів та недоброго ока. Мальва – берегиня української оселі, один із символів Батьківщини, росте на всій території нашої країни. Квітами цієї рослини прикрашали оселі, висаджували їх на своїх ділянках, щоб відвести від родини горе та біду.

Номер слайду 11

Тварини- символи Серед тваринних символів в українській культурі – золотий лев на синьому тлі, кінь, лелека, ластівка, зозуля, соловейко, півень, бджола, та інші. Лева називають «королем звірів». Він — традиційний символ хоробрості і потужності, що утілює силу Сонця і вогню. Кінь - символ енергії й сили, пристрастей та інстинктів, а також вірності і відданості в праці, в щоденних турботах. Коні були помічниками богів, воїнів і хліборобів.

Номер слайду 12

Лелека- символ любові до батька-матері, котрі благословили тебе на світ, а тому це - й символ сімейного благополуччя, любові до рідної землі. З особливою симпатією ставляться в народі до лелеки, який є своєрідним оберегом України. Ластівка - символ весни і відродження, добра і щастя. Соловейко - співець добра і кохання, символ весни і волі, високого натхнення і неперевершеного таланту.

Номер слайду 13

Рефлексія

Номер слайду 14

ЛітератураІнтернет-ресурсиhttps://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%83%D0%B1 https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%96%D0%BA%D0%B0_%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%86%D1%96%D0%B2http://prudnikovalyuda54.blogspot.com/p/gggggg.html підручник І. Грущинська

pptx
Додано
19 січня 2022
Переглядів
1086
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку