Презентація "Які органи у квіткової рослини"

Про матеріал
Презентація "Які органи у квіткової рослини"з курсу "Пізнаємо природу " НУШ 5 клас ( за матеріалами підручника Д. Буда та ін.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок. Тема: Які органи у квіткової рослини.

Номер слайду 2

Яка будова квіткової рослини. Орган – частина організму, що має певну будову та виконує певні функціїКорінь – це підземний орган, закріплений в грунті, поглинає з нього воду та мінеральні речовини. Пагін – це надземний орган, який складається зі стебла і розташованих на ньому листків і бруньок.

Номер слайду 3

? Поміркуй, які функції виконують органи, позначені на малюнку.

Номер слайду 4

Найбільша в світі квітка – рафлезія Арнольда. Найбільша брунька – це качан капусти ! Розміри органів квіткових рослин - рекордсменів. Корені люцерни посівної завдовжки понад 15 м. Розмір стебла водної рослини ряски – 2 -4 мм.

Номер слайду 5

Функції органів квіткової рослини

Номер слайду 6

Які таємниці приховують квіти і плоди. Будова квітки та функції її частин

Номер слайду 7

Утворення плоду з квітки - досить тривалий процес. Тому, більшість із нас звертає увагу здебільшого на його початок (квітку) і кінець (дозрілий плід). Розглянь малюнок і подивись відео, як утворюється плід у вишні.

Номер слайду 8

Корінь і пагін – органи квіткових рослин, які забезпечують їхнє живлення і ріст. Квітка, плід, насінина – органи, що забезпечують розмноження квіткової рослини. Коротко про головне

Номер слайду 9

Дякую за увагу !

pptx
Додано
21 лютого
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку