Презентація "Які секрети здоров'я"

Про матеріал
Презентація на тему "Які секрети здоров'я?" розроблена для 5 класу за програмою НУШ. Почувати себе здоровим – це не лише відчувати фізичну силу. Це й позитивні емоції, радість спілкування з друзями, близькими, з природою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Які секрети здоров'я

Номер слайду 2

Почувати себе здоровим - це не лише відчувати фізичну силу. Це й позитивні емоції, радість спілкування з друзями, близькими, з природою, насолода від подорожей; легкість навчання чогось нового, здатність здійснити задумане, досягнути мети.

Номер слайду 3

Зберегти і зміцнити здоров’я ти можеш, дотримуючись правил здорового способу життя: раціональне харчування, дотримання особистої гігієни, режиму дня і сну, рухової активності, загартування (залежно від стану здоров’я), підвищення рівня культури і знань

Номер слайду 4

Запитання. Як ти гадаєш, хто відповідальний за твоє здоров’я: батьки, лікарі, друзі? Можливо, лише ти?

Номер слайду 5

Спосіб життя - найважливіший фактор, що визначає стан здоров’я. Люди, які ведуть здоровий спосіб життя, залишаються здоровими до глибокої старості.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

 Підліткові роки - час швидкого зростання. Тобі потрібні поживні речовини для росту кісток, розвитку тканин і органів, включно із мозком. Вони слугують «будівельним матеріалом» для твого організму і є джерелом енергії для його нормальної роботи. Щоб відчувати себе добре, потрібно щодня отримувати достатню кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних елементів. Таке харчування називають збалансованим.

Номер слайду 8

Уяви всю свою щоденну їжу разом на одній великій тарілці. Тут і перша страва, і каша з м’ясом або рибою, солодощі й молоко, а поряд - фрукти та овочі. Усе це треба з’їсти, звісно, не відразу, а впродовж дня.

Номер слайду 9

Поділи уявно тарілку на чотири рівні частини. Кожну частину займає певний вид їжі: овочі, фрукти, зернові та білкові продукти. Якщо щодня споживати трохи того, а трохи іншого, їжа буде різноманітна та збалансована - це корисне харчування. Пий воду - це найкорисніша рідина для нашого організму.

Номер слайду 10

Історія зберегла безліч фактів про високий рівень здоров’я наших пращурів - запорозьких козаків. У народній пам’яті козаки - абсолютно здорові та сильні, ними захоплюються і досі. Тож не дивно, що у нас є вислови: «козацька сила», «козацьке здоров’я», «козацький дух».

Номер слайду 11

Важливою умовою здоров’я козаків була їжа - проста, різноманітна, поживна і смачна. Для пиття та приготування їжі козаки використовували джерельну воду. Вони майже не хворіли на інфекційні хвороби, бо готували страви з великою кількістю дикого часнику - черемші і цибулі - сарани, використовували пряно-смакові рослини: хрін, кріп, кмин, м’яту, калган. Запорожці полюбляли бобові (горох, боби, сочевицю, квасолю), овочі (капусту, буряки, редьку, моркву, огірки, гарбузи), фрукти та ягоди (яблука, вишні, сливи, малину), мед. Продукти вони квасили, солили, в’ялили і сушили, а з молока робили сир та масло.

Номер слайду 12

Д/З опрацювати параграф 61 Завдання. Смачно і корисно. Приготуй муляжі трьох страв: на сніданок, обід і вечерю. Тобі знадобиться: три паперові тарілки, аплікації або малюнки з продуктами харчування (або пластилін), фломастери, стікери, клей або клейка стрічка.

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
23 квітня 2023
Переглядів
3122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку