Презентація "Юпітер. Цікаві факти"

Про матеріал

Презентація "Юпітер. Цікаві факти" може стати у нагоді при вивченні теми "Сонячна система. Юпітер" на уроці природознавства у 4, 5 класі та може мотивувати учнів до створення власних презентацій з даної теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Сонячна система. Юпітер»Цікаві факти

Номер слайду 2

Юпітер - п'ята планета від нашого Сонця і знаходиться між Марсом і Сатурном. Якщо ви думаєте, що Земля велика, то це просто ніщо в порівнянні з Юпітером, який є найбільшою планетою нашої Сонячної системи. «Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 3

Якщо говорити про обсяг, то в Юпітер помістяться 1300 таких планет, як Земля. «Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 4

Юпітером звали верховного бога в римській міфології. Юпітер був сином Сатурна, а також братом Плутона і Нептуна.«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 5

У Юпітера найсильніше магнітне поле в нашій Сонячній системі. Воно в 14 разів більше, ніж на Землі.«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 6

У Юпітера 4 кільця. Найголовніше з них - залишене після зіткнення метеоритів з 4-ма супутниками.«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 7

Незважаючи на свою масу, Юпітер є найшвидшою планетою Сонячної системи. Для повного обертання планеті достатньо 10 годин. Однак для того, щоб повністю облетіти Сонце Юпітер затрачає 12 років.«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 8

Юпітер має 16 супутників. 4 масивних супутника (Іо, Європа, Ганімед і Каллісто), названих «галілеєвими» супутниками, були відкриті в 1610 р. Галілео Галілеєм.«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 9

Цікавим супутником є ​​Іо, на якому розташовані люті вулкани, озера, лави і величезні кальдери. Гори на Іо досягають 16 км.«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 10

Велика Червона пляма – найзагадковіший об’єкт в атмосфері Юпітера, відкритий іще в 1616 році. Це унікальний, єдиний у всій Сонячній системі довготривалий гігантський ураган. Обертається він проти годинникової стрілки й робить повний оберт за 6 земних діб.«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 11

За яскравістю на небосхилі Юпітер поступається тільки Сонцю, Місяцю й Венері.«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 12

Якби Юпітеру вдалося «набрати» трохи більшу масу – в нашій Сонячній системі цілком могло б засвітитися друге Сонце!«Сонячна система. Юпітер»

Номер слайду 13

«Сонячна система. Юпітер»Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дремов Кирилл
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
22437
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку