Презентація з безпеки життя "Твої безпечні весняні канікули"

Про матеріал
Презентація створена з метою провести інструктаж з техніки безпеки під час весняних канікул; ознайомити учнів з основними правилами дорожнього руху та пожежної безпеки, з правилами поведінки з незнайомими людьми та правилами поводження в побуті; поведінки з незнайомими тваринами, з нормами санітарної безпеки. Розвивати мислення та увагу учнів; вчити будувати алгоритми безпечної поведінки; виховувати самостійність, дисциплінованість. .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Твої безпечні весняні канікули. Підготувала: вчитель початкових класів Запорізької гімназії № 80 Шатунова А. Ф.

Номер слайду 2

Зміст бесіди. Коли ти вдома один. Правила особистої безпеки на вулиці. Правила дорожнього руху. Правила пожежної безпеки та користування електроприладами. Правила поведінки в громадських місцях. Правила поведінки під час спілкування з тваринами. Правила роботи за комп'ютером.

Номер слайду 3

Коли ти вдома один. Відчиняти двері можна тільки добре знайомій людині. Не залишай ключ від квартири в «надійному місці». Не вішай ключ на мотузці собі на шию. Якщо ти загубив ключ – не мешкаючи сповісти про це батьків.

Номер слайду 4

Коли ти вдома один. Батьки ліки заховали. Щоби ви їх не чіпали. Ви аптечки не торкайтесь, У безпеці залишайтесь!

Номер слайду 5

Коли ти вдома один

Номер слайду 6

Коли ти вдома один. Не можна ставати на підвіконня, щоб зазирнути у віконечко. Скло може не витримати твоєї ваги й розколотися. Ти можеш не тільки порізатися, а й випасти назовні і смертельно травмуватися. Також не можна звішуватись з балкону.

Номер слайду 7

Коли ти вдома один{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Не розмовляй з незнайомцями по телефону. Одразу поклади слухавку.

Номер слайду 8

Правила особистої безпеки на вулиціЯкщо на вулиці хтось біжить або йде за тобою, а до дому ще далеко, біжи в найближче людяне місце: до магазину, автобусної зупинки. Якщо незнайомі дорослі намагаються увести тебе силоміць, пручайся, кричи, клич на допомогу: «Допоможіть! Мене викрадають!»

Номер слайду 9

Правила особистої безпеки на вулиці{7 DF18680-E054-41 AD-8 BC1-D1 AEF772440 D}Не сідай до незнайомців у машину! Не бери від них іграшки!Не вір їхнім обіцянкам!

Номер слайду 10

Правила особистої безпеки на вулиціНіколи на хизуйся, що у твоїх рідних багато грошей. Не запрошуй додому незнайомих дітей, якщо вдома немає нікого з дорослих. Не грай поблизу розвалин будівель. Ввечері дітям заборонено знаходитись на вулиці без супроводу дорослих.

Номер слайду 11

Правила дорожнього руху. Проходь по тротуару тільки праворуч. Якщо тротуару немає, йди по лівому краю дороги, назустріч руху транспорту. Коли переходиш дорогу, дивись спочатку ліворуч, а потім праворуч. Не грай на проїзній частині. Не катайся велосипедом, самокатом або на роликах по проїзній частині дороги.

Номер слайду 12

Правила дорожнього руху{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Дотримання правил дорожнього руху збережуть твоє життя!

Номер слайду 13

Правила пожежної безпеки та користування електроприладами. Забороняється:1. Гратися з сірниками та запальничками.2. Вмикати в одну розетку багато електроприладів.3. Використовувати несправну апаратуру й прилади.4. Користуватися електрошнурами й дротами з порушеною ізоляцією.

Номер слайду 14

Правила пожежної безпеки та користування електроприладами. У випадку пожежі: Викликати пожежну охорону. Кричати і звати на допомогу дорослих. Якщо приміщення сильно задимлене, рухатися повзком або нахилившись. Вийти з палаючого приміщення.

Номер слайду 15

Правила поведінки в громадських місцях.1. Негарно голосно розмовляти, кричати, сміятися на вулиці.2. Не можна смітити на вулиці: гризти насіння, кидати папір, обгортки від цукерок, огризки від яблук тощо.3. В громадських будівлях ( театрах, кінозалах) не треба, шуміти, бігати, затівати ігри.4. Під час перегляду вистави не можна заважати іншим глядачам: хлопати стільцями, тупотіти.5. Не штовхайтеся , будьте ввічливими.

Номер слайду 16

Правила поведінки в громадських місцях.{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35}Поважай старших! Бо ти теж колись подорослішаєш.

Номер слайду 17

Правила поведінки під час спілкування з тваринами. Махання хвостом – це ще не прояв дружелюбності. Не варто дивитися в очі тварині і посміхатися. В перекладі з «Собачого» це означає « показувати зуби», або говорить, що ви сильніший. Не можна показувати свій страх і хвилювання. Собака може відчути це і повести себе агресивно. Не можна тікати від собаки. Вона почне полювати на вас. Не коріть незнайомих тварин і не чіпайте їх під час їжі або сну. Тварини можуть розносити такі хвороби, к сказ, лишай, чума, тиф …

Номер слайду 18

Обережно ! Кліщі!Зверніться за допомогою до дорослих рідних ( сварити не будуть !)Діти! Не намагайтеся самостійно видалити кліща. Його можна розірвати й частина кліща залишиться у тілі. Навіть вона може привести до захворювання.

Номер слайду 19

Обережно ! Кліщі!

Номер слайду 20

Правила роботи за комп'ютером.{00 A15 C55-8517-42 AA-B614-E9 B94910 E393}А ще обов'язково не забувай робити гімнастику для очей кожні 20 хвилин

Номер слайду 21

Підозрілі предмети

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Босенко Юлія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шаповал Римма
    Дуже допомогли,дякую!Дуже добре підібранний матеріал !
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бойко Ірма Теймуразівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, Презентації
НУШ
Додано
21 березня
Переглядів
3431
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку