Презентація з біології для 8 класу на тему"Їжа та її компоненти. Склад харчових продуктів. Значення компонентів харчових продуктів" до підручника Н. Матяш

Про матеріал
Презентація з біології для 8 класу на тему "Їжа та її компоненти. Склад харчових продуктів. Значення компонентів харчових продуктів" до підручника Н. Матяш, Л. Остапченко, О. Пасічніченко, П. Балан видавничтва Генеза 2016 р. В якості конспекту до презентації можна використовувати текст з підручника (§ 6 стр. 30-34).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЇЖА ТА ЇЇ КОМПОНЕНТИСклад харчових продуктів. Значення компонентів харчових продуктів

Номер слайду 2

ЇЖАЩо таке їжа?Продукти, які людина вживає для підтримування життєдіяльності організму.

Номер слайду 3

ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯЩо продукти харчування?Харчові продукти – це об'єкт тваринного та рослинного походження, які використовують їжу в натуральному чи переробленому вигляді як джерело енергії і будівельний матеріал.

Номер слайду 4

ХАРЧОВІ ПРОДУКТИПродукти тваринного походження. Продукти рослинного походження

Номер слайду 5

ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯПродукти тваринного походження – основне джерело білків та жирів. М'ясо. Риба. Молоко. Яйця

Номер слайду 6

ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯПродукти рослинного походження – основне джерело вуглеводів. Хліб. Макаронні вироби. Крупи. ОвочіФрукти. Олія

Номер слайду 7

ПОТРЕБА ОРГНІЗМУ ЛЮДИНИ В БІЛКАХ

Номер слайду 8

ВОДА В ОРГАНІЗМУ ЛЮДИНИ

Номер слайду 9

НЕОРГАНІЧНІ РЕЧОВИНИ В ОРГАНІЗМІ ЛЮДИНИНатрій. Калій. Кальцій. Ферум. Йод. Флуор. Фосфор

Номер слайду 10

ХАРЧОВІ ДОБАВКИЩо таке харчові добавки?Харчові добавки – це речовини, які додають у продукти з технологічних міркувань, щоб подовжити термін їхньої придатності, змінити колір, надати певних смакових якостей.

Номер слайду 11

ХАРЧОВІ ДОБАВКИ

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 8 клас, Презентації
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
26 вересня 2023
Переглядів
602
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку