Презентація з біології для учнів 7 класу "Плоскі черви. Стьожкові черви"

Про матеріал
В презентації з біології для учнів 7 класу "Плоскі черви. Стьожкові черви" дана загальна характеристика, інформація про різноманітність, цикли розвитку цестод, порівняльна характеристика циклів розвитку та заходи профілактики зараження гельмінтами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Плоскі черви. Стьожкові черви

Номер слайду 2

Плоскі червиблизько 12 тис. в. Війчасті черви, близько 3, 5 тис. в. Сисуни, близько 4 тис. в. Стьожкові черви (Цестоди), близько 3,5 тис. в.

Номер слайду 3

Загальна характеристика Стьожкових червів. В організмі людини паразитує 32 види цестодвід лат. «кестос» - пояс, стьожка;найбільші серед усіх червів; забарвлення молочно-біле;тіло стрічкоподібне, сегментоване;відділи тіла: головка (сколекс), шийка і довге тіло (стробіла);стробіла складається із сегментів (члеників, проглотиди); 3-4 - сотні - тисячі;є органи прикріплення (4 присоски, хобот з гачками або присмоктувальні щілини)Ціп’як свинячий

Номер слайду 4

Загальна характеристика Стьожкових червіввідсутні органи травлення;слабо розвинена мускулатура, нервова система;відсутні органи чуття;анаероби;гарний розвиток видільної та статевої системи;висока плодючість;гермафродитизм; кілька личинкових стадій; цикл розвитку зі зміною хазяїв. Щодня з кишечника хазяїна Ціп’яка бичачого з 1 г екскрементів виходить від 170 тис. до 5 млн. яєць

Номер слайду 5

Бичачий ціп’як Довжина тіла – 10 - 20 м

Номер слайду 6

Цикл розвитку Бичачого ціп’яка

Номер слайду 7

Свинячий ціп’як Довжина тіла – 2-3 м

Номер слайду 8

Цикл розвитку Свинячого ціп’яка

Номер слайду 9

Ехінокок. Розміри тіла – 2-6 мм, пухирчасті фіни – до 60 кг

Номер слайду 10

Цикл розвитку Ехінокока

Номер слайду 11

Стоьжак широкий. Розміри тіла – до 15 м

Номер слайду 12

Цикл розвитку Стьожака широкого

Номер слайду 13

Порівняння циклів розвитку паразитів{16 D9 F66 E-5 EB9-4882-86 FB-DCBF35 E3 C3 E4}Назва паразита. Остаточний хазяїн. Проміжний хазяїн. Як відбувається зараження?Бичачий ціп’як, свинячий ціп’як. Людина. Велика рогата худоба, свиніПогано просмажене м’ясо (фіна - цистицерк)Стьожак широкий. Людина, тварини. Рачки-циклопи. Риба. Погано просмажена риба, ікра (плероцеркоїд)Ехінокок. Лисиця, собака. Людини. Шерсть тварин (яйця)

Номер слайду 14

Профілактика зараження Стьожковими червамивживати м’ясо, рибу після ветеринарного контролю та ретельно приготовлене;закрите утримання тварин;дотримання правил особистої гігієни;гігієна при контакті з тваринами.

Номер слайду 15

Бувайте здорові! Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Пашаєва Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Винник Ірина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 жовтня 2020
Переглядів
5904
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку