Презентація з біології у 6 класі " Клітина"

Про матеріал
Мета: розкрити особливості будови клітини рослини; з’ясувати функції компонентів клітини; підвести учнів до висновку, що клітина — цілісна система; удосконалювати вміння працювати з мікроскопом, виготовляти мікропрепарати, спостерігати, аналізувати; розвивати вміння застосовувати теоретичні знання на практиці; виховувати етично-ціннісне ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологічний диктант на знання будови мікроскопа. 1.Мікроскоп збільшує у ……. 2.Головною частиною мікроскопу є …… 3.Збільшувальні стекла закріплені в трубку, назва якої … 4.Верхня частина трубки ……. 5.Нижня частина трубки …….. 6.Об’єкт для дослідження кладуть на … 7.В центрі предметного столика є ... 8.Під предметним столиком розміщене …. 9.Для наведення різкості наявні ... 10.Всі частини мікроскопу прикріплені до ……. разів (десятки, сотні і тисячі). (збільш. стекла). (тубус). .(окуляр). (об’єктив). (предметний столик). (отвір) для проходження променів. .(дзеркальце) для уловлювання променів. (гвинти). (штативу).

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Будова клітини на світлооптичному та електронно-мікроскопічному рівнях. Практична робота:2 .Виготовлення мікропрепаратів шкірки луски цибулі та розгляд її за допомогою оптичного мікроскопа. . ПРАКТИЧНА РОБОТА №2. ВИГОТОВЛЕННЯ МІКРОПРЕПАРАТІВ ШКІРКИ ЛУСКИ ЦИБУЛІ ТА РОЗГЛЯД ЇЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ОПТИЧНОГО МІКРОСКОПА. БУДОВА КЛІТИНИ.

Номер слайду 4

ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИГОТОВЛЕННЯ МІКРОПРЕПАРАТА

Номер слайду 5

МІКРОСКОП ПОСТАВИЛИ ПРЕПАРАТ — НА СТОЛИК, ОБ 'ЄКТИВ НАПРАВИЛИ, ГЛЯДЬ — ЦИБУЛЯ З ДОЛЕК! МІКРОСКОП ПОСТАВИЛИ, ПРЕПАРАТ — НА СТОЛИК. ОБ 'ЄКТИВ НАПРАВИЛИ - ГЛЯДЬ — ЦИБУЛЯ З ДОЛЕК!

Номер слайду 6

БУДОВА ШКІРОЧКИ ЛУСКИ ЦИБУЛІ ЯДРО ЦИТОПЛАЗМА ЦИТОПЛАЗМАТИЧНА МЕМБРАНА КЛІТИННА СТІНКА

Номер слайду 7

ЯКІ ФУНКЦІЇ В КЛІТИНІ ВИКОНУЮТЬ: ЯДРО - МІСТИТЬ НОСІЇ СПАДКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ - ХРОМОСОМИ ЦИТОПЛАЗМА - ОБ'ЄДНУЄ ВСІ СТРУКТУРНІ ЧАСТИНИ КЛІТИНИ ЦИТОПЛАЗМАТИЧНА МЕМБРАНА - ВІДОКРЕМЛЮЄ ВНУТРІШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ КЛІТИНИ КЛІТИННА СТІНКА - ЗАХИСТ І ОПОРА КЛІТИНИ

Номер слайду 8

Повторимо! оболонка ядро цитоплазма

Номер слайду 9

СКЛАДІТЬ СЕНКАН НА ТЕМУ “КЛІТИНА”

Номер слайду 10

ppt
Додано
15 червня 2021
Переглядів
2500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку