Презентація з досвіду роботи

Про матеріал
В презентаціїї представлені основні напрямки роботи з формування в учнів мотивації до навчання на уроках фізики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування в учнів позитивної мотивації до навчанняна уроках фізики. З досвіду роботи учителя фізики Кунцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Ганжі Т. В.

Номер слайду 2

оновленням змісту навчання, постановкою завдань формування у школярів. Актуальність даного питання обумовлена прийомів самостійного набуття знань, пізнавальних інтересів, життєвих компетенцій та активної життєвої позиції.

Номер слайду 3

Основні напрямки діяльності:1) Підвищення власної фахової майстерності.2) Використання елементів цікавості при викладанні фізики.3) Розвиток пізнавального інтересу під час розв’язування задач.4) Упровадження комп’ютерних технологій при викладанні фізики.

Номер слайду 4

1) Підвищення фахової майстерності самого вчителя:самоосвітня діяльність;курси підвищення кваліфікації (очна та дистанційна форми навчання);різноманітні фахові конкурси; творчі звіти вчителів;участь у роботі фахових спільнот, динамічних чи творчих груп, методичних об’єднань, семінарів, конференцій з обміну досвідом і т.дppt_x

Номер слайду 5

2) Використання елементів цікавості при викладанні фізики

Номер слайду 6

Номер слайду 7

2) Використання елементів цікавості при викладанні фізики При поясненні нового матеріалу (як емоційна основа для запам'ятовування деяких важливих тем або місць матеріалу, що вивчається; як своєрідна розрядка в класі в певний момент уроку); При повторені й узагальненні; Під час виконання лабораторних робіт; При розв'язуванні задач (експериментальні, поставлені в цікавій формі; задачі-парадокси; нетрадиційна подача умови задач); У домашньому завданні.

Номер слайду 8

3) Розвиток пізнавального інтересу під час розв’язування задач. Під час добору задач мають бути враховані пізнавальні можливості та нахили учнів їх вік, рівень готовності дітей до такої діяльності. Відповідно до вимог компетентнісно орієнтованого навчання вони мають бути орієнтовані на сучасне виробництво і наближені до справжніх умов життєдіяльності людини, підштовхувати учнів до самостійної діяльності й використання здобутих знань з фізики у житті. Експериментальні, якісні та кількісні задачі, тестові задачі та задачі з розгорнутою відповіддю, задачі на встановлення відповідності або причино-наслідкових зв’язків, задачі, що вимагають знання фактичного матеріалу з одного або декількох розділів фізики.

Номер слайду 9

4) Застосування інформаційних технологій на уроках фізики

Номер слайду 10

А) Комп’ютер як інструмент діяльності:застосування текстових редакторів для оформлення різноманітних документів;побудова графіків, діаграм, створення рисунків за допомогою спеціальних програм; створення презентацій проєктів;використання інформаційних мереж для організації спілкування та для здійснення дистанційного навчання.

Номер слайду 11

Б) Інформаційна підтримка навчального процесу:доступ до світової інформаційної мережі Інтернет для здійснення плідного пошуку потрібної інформації; застосування різноманітних ресурсів: Віртуальна дошка Jamboard. Crossword Labs — програма для створення кросвордів. Створення пазлів за допомогою сервісу JIGSAW PLANET

Номер слайду 12

В) Мультимедійний супровід освітнього процесу:демонстрація таблиць, схем, графіків, рисунків, презентацій; імітаційне моделювання складних фізичних процесів; використання віртуальної фізичної лабораторії;програвання аудіо- та відеофайлів тощо.

Номер слайду 13

Г) Організація самостійної роботи учнів: використання навчальних програм, дидактичних інформаційних ігор; застосування тренувальних та коригувальних програм, електронних задачників з фізики:конструктор  Learning. Apps.orgосвітні платформи На Урок та Всеосвіта

Номер слайду 14

Д) Здійснення контролю знань:створення тестових завдань з використанням програмних засобів пакету Microsoft Office (Word, Excel та інші) або електронних форм;використання комп’ютерних контролюючих тестів.

Номер слайду 15

Е) Організація позакласної роботи з учнями:створення та захист учнями власних презентацій та проектів;розробка та проведення позаурочних та позашкільних заходів з використанням інформаційних технологій.

Номер слайду 16

ВИСНОВОКСправжній учитель кожним своїм словом і дією має переконувати учнів у своїй щирості, доброзичливості і справедливості. Тільки за цієї умови можна виховати позитивні мотиви до навчання, як до відповідальної, цікавої і радісної праці. На сьогоднішній день педагог не має права констатувати те, що учень не хоче вчитися. Формування в учнів мотивації до навчально-пізнавальної діяльності є одним з головних завдань сучасної школи.

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!Бажаю Вам успіхів і натхнення у навчанні та вихованні підростаючого покоління

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку